Krimbok fra Drangedal

2. april slippes Jan Magne Stensruds krimbok «Jentene i graven» på markedet. Forfatteren forteller at hendelsesforløpet skjer i Drangedal, men at navnene som oppgis er fiktive.

I vaskeseddelen om boka heter det: «13 år gamle Olivia Lunden fra Odda står ensom og usikker på tunet til gården Skogstad i Drangedal. Gårdskona er en fjern slektning av hennes avdøde mor, året er 1938 og Olivia er blitt lovet arbeid på storgården. Lite aner hun om dramatikken som skal foregå her de kommende årene. Over 80 år seinere kommer man over tre kvinnelik i en umerka grav like ved Skogstad. Journalist Jane Holte i lokalavisen går grundig til verks for å finne ut hvem disse jentene var».

Debut som krimforfatter

Jentene i graven er Jan Magne Stensruds debut som krimforfatter. Stensrud er tidligere redaktør i Drangedalsposten, har doktorgrad i historie og militær utdannelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva er det som har skjedd ved at du prøver deg som kriminalforfatter?

– Ganske enkelt fordi jeg er svært glad i å skrive. Se om det ikke går an å få til lesbart stoff av for eksempel å prøve seg på krim. Jeg er glad i å løpe og har vært mye oppe i områdene jeg skriver om på løpeturer. Jeg har ofte tenkt på alle de fantastisk fine gjemmestedene som finnes blant annet i området jeg beskriver.

Stensrud var i en kraftig elgkollisjon like før jul 2020 og pådro seg skader som var av langvarig karakter, lenger enn han hadde sett for seg. Dermed ble det mer tid til å skrive, noe som det ble godt og bedrive tiden med, sier Stensrud.

Lørdag 2. april blir det boklansering på Bunnpris i Drangedal der forfatteren vil være til stede. Bokhuset Forlag gir ut boka. Bokhuset forlag er et nystartet sørlandsforlag som startet opp i 2020 som i hovedsak gir ut bøker fra og om Sørlandet.