Støy: Naboene til Smibekkhavna aktivitetsområdet plages av støy, bilkjøring og andre aktiviteter enn det som var tiltenkt.

– Ble ikke som forventet

– Vi trodde det skulle bli en hyggelig plass for alle, og ikke at det skulle bli så mye ubehag med anleggelsen av lekeområde og gapahuk i Smibekkhavna, sier tre av naboene Drangedalsposten møtte nylig.

– Det er søppel, støy, bilkjøring ned til gapahuken og aktivitet både seint og tidlig.

– Det er ikke så hyggelig å stå fram og klage, men vi ønsker oss en bedre organisering rundt gapahuken i Smibekkhavna, forteller naboer Drangedalsposten har snakket med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Furutopper: Ferske furutopper brenner ikke så godt, men de blir kuttet ned etter hvert som de vokser opp.

– Vi hadde håpet at det skulle være en grøntskjerm av trær mellom boligene på Smiekra og det forholdsvis nyanlagte aktivitetsområdet i den gamle havna til prestegården, Smibekkhavna. Men det ble ingen beplantning i skråningen, slik vi var lovet. I stedet ble trærne fjernet på vår del av grensa, og trærne som er i ferd med å komme opp, blir kuttet for å bli til brensel i gapahukens fyringsplass. Ofte er det kjøring av biler ned til gapahuken på kveldstid og i helger, og trolig er det også drikking som foregår i huken der, får vi opplyst.

– Vi har vært i kontakt med kommunen flere ganger, men det virker som de ikke har lyst til å gjøre noe, fordi det skjer ingen endring eller tiltak. Kanskje hvis problemet blir kjent for flere at det vil skje noe, håper flere av beboerne på Smiekra, som ønsker å komme i dialog med kommunen for å komme fram til forbedringer på situasjonen.