to priser: Elevbedriften Learn vant 1. premie i kategorien Beste sosiale entreprenørskap og 2. premie i kategorien Beste reklame. Elevbedriften består av: Hieran Binyam, Afaf Ali Ibrahim, Caroline Eidet Hansen og Anne Bisschop.

Medaljedryss til elever på 9. trinn

Da finalen i fylkesmesterskapet i Ungt Entreprenørskap Vestfold og Telemark gikk av stabelen rett før påske håvet elevene fra Drangedal 10-årige skole inn ikke mindre enn to 1. plasser, to 2. plasser og en 3. plass.

Det var tre grupper som ble plukket ut til å representere Drangedal i fylkesfinalen. To dro og disse vant hver sin 1. plass og en 2. plass og en 3. plass. En av elevbedriftene som ikke ble sendt til finalen, men som likevel sendte inn et bidrag vant en 2. plass i åpen klasse, Beste logo.

Bærekraft: Elevbedriften Grønn handel EB vant den høythengende prisen Beste bærekraftige elevbedrift "Bærekraftsprisen" og 3. premie for Beste presentasjon. Bedriften består av Faziira Banyenzaki, Matilde Reiersdal, Ina Kristine Tors og Daniela Rugtveit.

Bærekraftige gründere

Kontaktlærer i 9B, Liv Holte, forteller til Drangedalsposten at hele 9. trinn jobbet intenst med Ungt entreprenørskap i to uker. Da skulle elevene, i grupper, utvikle hver sin bedrift som skulle presentere en bærekraftig løsning på et problem. I arbeidet skal elevene både identifisere et problem, analysere det og utvikle gode løsninger. De skal undersøke markedet, gjerne i samarbeid med lokalt næringsliv. Alt skulle begrunnes i FNs bærekraftsmål.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

sirkulærøkonomi: Et effektivt innsamlingssystem som kan samle inn alle brukte, men brukelige gjenstander og selge det videre på en bærekraftig måte. Konseptet går ut på å dele ut bokser som prototypen avbildet til høyre på plakaten ved tilgjengelige utposter. I disse kan folk legge ut alle ting de ikke bruker lenger, deretter blir dette samlet inn, reparert, sorter og lagt til salgs i nettbutikk, heter det i presentasjonen til entreprenørene i Grønn handel EB.

Den siste dagen i to-ukers-perioden var det tid for presentasjoner i Tokestua. 15 stands ble satt opp og juryen gikk rundt og lyttet til og så presentasjonene til alle elevbedriftene. Juryen bestod av ordfører Tor Peder Lohne, kultursjef Hilde Fiskum, Kai Tore Austad fra Austad elektriske, Bertil Petterson fra Drangedal produkter, Bernt Dahle, styreleder i Drangedal næringsforening og Lars Bulien Tjøgesen, entreprenørskapsrådgiver i Ungt entreprenørskap. Juryen vurderte og delte ut priser.

APP: Appen til elevbedriften Learn EB handler om å lære folk om hva som er viktig å kunne i verden. Appen skal inneholde informasjon om rasisme, mobbing, grenser, respekt, pride og seksualitet, voksenliv og ansvar, følelser, depresjon, spiseforstyrrelser, angst, ADHD mm. Hver og en av temaene skal gjennomføres i appen som spill. Målgruppen er aldersgruppen 6-16 år, men at det også kan være interessant for voksne og foreldre.

Deretter ble altså tre elevbedrifter valgt ut til å representere Drangedal i den store fylkesfinalen for Vestfold og Telemark.

Engasjerte

De to gruppene som reiste var spesielt engasjerte. Liv Holte forteller at de til og med øvde på presentasjonene sine i bussen på vei til finalen.

– Elevene var så flinke og selvstendige. De var giret fra dag en og samarbeidet på en flott måte, sier Holte.

– Vi er stolte! De var fantastiske representanter.

to priser: Elevbedriften Learn vant 1. premie i kategorien Beste sosiale entreprenørskap og 2. premie i kategorien Beste reklame. Elevbedriften består av: Hieran Binyam, Afaf Ali Ibrahim, Caroline Eidet Hansen og Anne Bisschop (rekkefølge fra stand)

Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap handler om entreprenørskap, forretningeutvikling og gründerskap. Ungt entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet fra barneskolen til universitet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.