HJERTESTARTERE: Avtroppende leder i Idrettsrådet. Trond Inge Haugen, takket for bankens storslåtte gave bestående av 50 000 kroner som gav fem hjertestartere, en til hvert av de fem idrettslaga i bygda. Til høyre bankens representant Randi Grana.

Lave tilskudd fra kommunen, men lokalbanken sponser

Årsmeldingen til Drangedal idrettsråd fortalte om idrettslag som har økte utgifter og minkende inntekter. Idrettsrådet har forsøkt å lobbyere for at de kommunale tilskuddene skal indeksreguleres etter at de har stått på stedet hvil i flere år. Et lyspunkt er støtten fra Drangedal sparebank til innkjøp av hjertestartere.

I årsmeldingen kunne vi blant annet lese om økende problemer med stigende kostnader.

«Lag og foreninger opplever store utfordringer med de høye strømprisene. Også andre driftsutgifter øker. Idrettsrådet arbeider for å belyse ovenfor Drangedal kommune ved ordfører, kommunedirektør og kultursjef om at kommunale tilskudd har stått på stedet hvil i mange år og er heller ikke blitt indeksjustert», heter det blant annet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tilskudd til private idrettsanlegg på kr 170 000,- er fordelt etter fordelingsnøkkel vedtatt på årsmøtet i 2021. I tillegg mottar Drangedal IL et tilskudd på 110 000 direkte fra Drangedal kommune.

Sponsormidler fra Drangedal Sparebank utgjorde 250 000 kroner som er fordelt etter LAM-fordelingsnøkkel vedtatt på årsmøtet i 2021.

Fem hjertestartere fra banken

Drangedal Idrettsråd sendte også søknad om midler til hjertestarter til lagene. Her stilte som vanlig banken opp og bevilget 50 000 kroner, noe som betød 10 000 kroner til hvert av de fem idrettslaga. Disse har nå lagt til det nødvendige for å kjøpe hjertestartere som nå alle idrettslaga har fått.

Avtroppende leder i idrettsrådet Trond Inge Haugen, Kroken IL, takket bankens representant, Randi Grana som var til stede på årsmøte, for at banken stiller opp for idretten i bygda i den grad de gjør.

Grana kvitterte med at hun synes at det var veldig hyggelig å kunne overrekke bidrag fra banken til idrettslaga i bygda og på den måten føre til at idrettslaga i mange tilfeller kunne gi et enda bedre tilbud til barn og unge.

BLØTKAKER: Det ble tid til kaffe og bløtkake på årsmøtet i Drangedal Idrettsråd. To flotte bløtkaker med heder til lokalbanken for alltid solid støtte til idretten i bygda.

Løypekjøring og strøm

Idrettsrådet har fordelt tilskudd til løypekjøring fra Drangedal kommune. To idrettslag hadde søkt, og det ble utbetalt i henhold til vedtatte kriterier for løypekjøring. Totalt fordelt 15 416.

Idrettsrådet har refundert strøm til lysløyper. To lag søkte om dette og fikk utbetalt i henhold til vedtatte kriterier. Totalt fordelt 15 416.

Drangedal idrettsråd har også fordelt ungdomsmidler på 110 000 kroner etter vedtatt fordelingsnøkkel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Idrettsrådet: Her er idrettsrådet samlet på Bostrak Grendehus. Bakerst ser vi fra venstre: Karl Gunnar Bø. Tor Vidar Kilane, Trond Inge Haugen, Anne Britt Kåsa og Kari Tisjø. Dette var styret for 2021.

Lag og representanter

Deltakerne i årsmøtet til idrettsrådet blir fordelt ut fra medlemstallene til idrettslagene.

Bostrak IL 161 medlemmer 2 representanter

Drangedal IL 607 medlemmer 5 representanter

Drangedal kuler og krutt skytterklubb 16 medlemmer 2 representanter

Drangedal O-lag 83 medlemmer 2 representanter

Kjosen IL 116 medlemmer 2 representanter

Kroken IL 348 medlemmer 3 representanter

IL Tørn 164 medlemmer 2 medlemmer

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kroken JFF, Leirduegruppe 43 medlemmer

Henseid Il 109 medlemmer 2 representanter.

Til stede på årsmøtet var også kultursjef i Drangedal kommune Hilde Fiskum og Torunn Fossli Sæthre fra Vestfold/Telemark Idrettskrets.