Anita Mjelland: .

Noe bra bobler til overflaten

Dette er en spennende tid å være redaktør i Drangedalsposten i. Gjennom de siste åra har det grodd fram noe bra, en bevegelse mot noe nytt. Blås i at statistikken sier at det var en liten nedgang i nyetableringer i næringslivet under pandemien. Det handler ikke om det. Det handler mer om de mange ideene som popper opp i samtaler. Folk vil noe. Vi ser det i hjortefarmene, i app-utvikleren, glamping, bobilturisme, sykleaktiviteter, i kunst. Det bobler under overflaten og noe har allerede kommet opp.

Jeg hadde den samme følelsen i Kragerø for mange år siden. Det hadde vært en tung tid med nedleggelse av Tangen verft og konkurser, men så var det akkurat som om de store bedriftene egentlig hadde holdt noe nede, at de holdt kreativitet og næringsutvikling tilbake. Og så skjedde det noe. Det kom flere nyetableringer, mange i kreative næringer og de, eller skal jeg si vi, tjente også penger. Noen tjente mange penger, vi andre så vi klarte oss bra - og så hadde vi det samtidig gøy, sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det siste er viktig. Skal kreativiteten blomstre, skal gründerne holde ut de første ofte tunge åra økonomisk, så må de ha det gøy i jobben og de må ha et fellesskap å blomstre i. Det er her en kan håpe på at også omstillingsprogrammet kan spille en rolle. Prosjektlederen, Tone Størseth, fra nettopp Kragerø, begynte i jobben onsdag. Hun har en massiv oppgave foran seg, men når hun kommer i kontakt med de gode kreftene som ikke bare vil, men også kan, da vil magien kunne skje. For magi finnes. Magien finnes i det som skjer mellom mennesker som vil noe bra for seg selv og for hverandre. Og det er derfor det er en spennende tid å være i Drangedal akkurat nå. Alt er i bevegelse mot noe nytt og noe bra. Det er bare å melde seg på.

Anita Mjelland

Redaktør

Drangedalsposten