Klare: Her er barna klare for tur, for fisketur med egen stang.

Og dermed ble også årets 1. klassinger klare for fisketur

Tradisjoner skal en ikke rokke ved og ved Kroken skole har de tradisjon for Friluftsuke og utdeling av fiskeutstyr til 1. klasseelevene.

Hanna: Her får Hanna en egen fiskestang til odel og eie av Morten Gare, Coop Neslandsvatn, og Øyvind Skoglund, Kroken jeger og fiskeforening (KJFF)

Skolen har arrangert friluftsuke i 29 år og de siste 28 årene har Morten Gare fra Coop Neslandsvatn og Kroken jeger og fiskeforening (KJFF) gitt elevene i 1. klasse fiskestang og fiskeutstyr. Med et snitt på 15 elever i året, regnet Morten høyt, fordelt over 28 år, så er det vel snakk om et par hundre tusen. Det blir betydelige summer når en slår det sammen, og de siste par årene har Morten fått med seg Sport Outlet-en i Sannidal også med på sponsinglaget. Øyvind Skoglund i KJFF sier at han synes det er bra at ungene kommer seg ut i tidlig alder og driver med fisking og friluftsliv. - Så får vi håpe at de fortsetter å fiske etter dette her, smiler han.

Moro med mening

Mens elevene mottok fiskeutstyr og gjorde seg klare for turer og moro, hadde rektor flere tanker i hodet. Friluftsuka handler ikke bare om å lære elevene å trives ute i naturen, det er en tanke bak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spente: De fulgte med i spenning før utdeling elevene på Kroken skole

Læreplanen med både sine faglige mål og ikke minst den overordna læreplanen som Utdanningsdirektoratet har prentet inn i lærerstanden ved innføringen av ny læreplan at målene i den skal også nås, ligger som premiss for mye av det elevene skal gjøre, erfare og oppleve. Noen koseuke uten mål og mening er dette altså ikke, selv om elevene kanskje kan oppleve det slik.

Mange aktiviteter

Og mens de lærer uten å sitte ved skolepulten er det et mangfold av aktiviteter. Fisketur var selvsagt på plakaten, men også agility, kanoorientering, sykling, ballspill, lerdueskyting (det er tross alt i Kroken dette her), fotballgolf og insektsafari. Kompani Lauritsen blir det ikke, men Kompani Grandalen er nok ganske så flott det også. Noen skal til Himmelriket, mens de eldste skal til Hardangervidda og blant annet få oppleve Sabotørstien.

samla: Alle elevene ved Kroken skole var samla i ballbingen mandag før friluftsuka starta. Mens de var samla skulle Kroken jeger og fiskeforening få en stor sjekk av Drangedal sparebank og 1. klassingene skulle få fiskeutstyr, slik de eldre barna selv hadde fått da de gikk i 1. klasse.

Samarbeid

Kroken skole er en liten skole, men det er en liten skole med foreldre som stiller opp for at Friluftsuka kan gjennomføres. Det er også andre ressurspersoner som stiller opp og i det hele tatt hele nærmiljøet får vi vite.

– Vi ønsker derfor å takke alle som på en eller annen måte hjelper til å gi elvene læring i friluft i disse dagene. En spesiell takk til Coop Kroken, Sport Outlet og Kroken JFF som stiller opp med egne opplegg og hjelp, og som gir 1. klassingene utstyr og en fin fisketur, sier rektor Inger Marie Bråthen.