Drangedal hele året

Tone Størseth: Tone Størseth er prosjektleder i omsteillingprogrammet i Drangedal

Kloke hoder har i en tid nå sett på Drangedal utenfra. Dypdykket i både tall og fakta og fortalte opplevelser fra ulike innbyggere. Og de har trukket noen konklusjoner, som kan være verdt å se nærmere på fremover. Disse hodene eier selvsagt ikke sannheten, men de har hatt oppdraget fra kommunen, Innovasjon Norge og fylkeskommunen i forbindelse med å finne et riktig grunnlag for å satse rundt 20 millioner kroner til prosjekter som styrker og utvikler arbeidsplasser og bosettingsattraktiviteten i kommunen.

Det som slår meg umiddelbart, er at drangedølen med rette kan være mye mer stolt av hva man får til. Vis det frem! Jovisst finnes det utfordringer, men det pekes på betydelig flere muligheter enn hindringer. For eksempel ligger Drangedal i et område som er populært både sommer og vinter. Helårsattraktivitet er det mange kommuner ønsker seg, og her ligger forholdene usedvanlig godt til rette. Gode tilbud for aktivitet og opplevelser bidrar også til å styrke attraktiviteten for de som allerede bor i kommunen, og de som vurderer å flytte hit grunnet arbeid eller annen bekjentskap. Flere besøkende gir også grunnlag for mer handel, overnattingsmuligheter, mat og alt som hører med. Økt omsetning og aktivitet i næringslivet kan igjen føre til flere og mer robuste arbeidsplasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De siste ukene har jeg fått stifte bekjentskap med stadig flere små og store som «driver med noe». Og det mangler ikke på idéer! Det gjelder fremover å finne frem til aktører som ser mulighetene og tar tak i dem. Å bygge nettverk og legge til rette for økt samarbeid mellom ulike bransjer og virksomheter, blir derfor viktig fremover. Jeg tror derfor at et blomstrende og aktivt næringsliv, enten man er en av de store virksomhetene eller driver enkeltpersonforetak, virker inn på helheten. Det gjør noe for hele samfunnet, at det er et godt og spennende sted å bo og at det er tiltrekkende for andre. Det er også av stor betydning i kampen om arbeidskraften, for den som kan tilby gode «totalpakker» er antakelig vinner i et for tiden veldig stramt arbeidsmarked.

Tone Størseth

Prosjektleder

Omstillingsprogrammet i Drangedal