Telemark Senterparti: Fylkesleder Jon Rikard Kleven

På rett vei med ny regjering

Det er 10 måneder siden vi fikk en ny regjering i Norge. Folket ga en tydelig beskjed ved valget i fjor høst – Norge trenger en ny kurs etter åtte år med Høyre-styre.

Og en ny kurs har vi fått. Vi har en regjering som gjennomfører de sakene partiene gikk til valg på. For oss i Telemark betyr det blant annet at Telemark igjen skal bli et eget fylke. Det betyr at kommunene og fylkeskommunene får mer penger til å gi gode tjenester til alle oss som bor i Telemark. Det betyr trygghet og framtidstro for bøndene som produserer maten vår. Det betyr en satsing på grønn industri i fylket vårt. Det betyr brillestøtte til barn som trenger det, tolv timer gratis SFO og billigere barnehage for alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og i urolige tider er innbyggernes trygghet ekstra viktig. Derfor satser regjeringa på forsvar og beredskap. Flere soldater, nytt utstyr, beredskapslagring av korn og økt sikkerhet for norsk matproduksjon er viktige tiltak regjeringa prioriterer.

Regjeringa sitt hovedprosjekt er å redusere de forskjellene mellom folk som har økt kraftig de siste åra. Det gjøres ikke med en reform eller ett politisk virkemiddel, men med en rekke politiske grep, og hard jobbing hver eneste dag.

Til tross for krig i Europa, energikrise og strømpriskrise er konsekvensene for folk i Norge betydelig lavere enn i andre land, fordi regjeringas politikk virker. Strømstøtteordninga for vanlige folk fungerer og forbedres, og regjeringa er i gang med å ta tilbake kontrollen over vannkrafta vår. Regjeringa sier nei til flere utenlandskabler, og innfører eksportrestriksjoner for å sikre strømforsyninga gjennom vinteren.

For første gang på mange år kan ikke Norge løse sine utfordringer med å bruke mer oljepenger. Det ville ført til en kraftig renteøkning som igjen ville økt forskjellene mellom folk dramatisk. Andre virkemidler må til, det må prioriteres hardere. Telemark Senterparti er glad for at det er ei regjering bestående av Senterpartiet og Arbeiderpartiet som skal stå for disse prioriteringene framover, der målet hele tiden er å gjøre forskjellene mellom folk mindre. Det betyr en fortsatt satsing på beredskap, trygghet, sikkerhet og tjenester nær folk i by og bygd - til det beste for oss alle.

Styret i Telemark Senterparti