Aadal: Stasjonskonsert: AADAL, som utgjøres av Michael Aadal, André Kassen, Audun Ramt og Gunnar Sæter, tester ut trio-konsept på Neslandsvatn stasjon.

Legger lista høyt

– Det er kanskje litt rart og smalt noen ganger, men Neslandsvatn Stasjon kan gjerne være en arena hvor profesjonelle aktører tester ut nye konsepter eller konstellasjoner, sier Thea Fjørtoft på Neslandsvatn stasjon. Stasjonen har som kjent en liten stasjonspub i det gamle godsrommet.

Nå er det er igjen tid for konsert på stasjonen og denne gangen er det bandet AADAL , som utgjøres av Michael Aadal, André Kassen, Audun Ramt og Gunnar Sæter, som skal teste ut et trio-konsept.

– Kan vi få lov til å prøve noe hos dere som vi aldri har gjort før? spurte André Kassen (sax) tidligere i sommer. Det er klart jeg ikke da kan si nei, når et så anerkjent band har lyst til å komme til Neslandsvatn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi ønsker å presentere noe annet enn hva kanskje de fleste hadde satt på platespilleren når de skal ta seg et glass. Kanskje åpner vi opp et vindu til et litt annet univers, en ny utsikt eller en annen lyd.

– Jeg pleier å si at de fleste av oss tåler 30 min med Arne Norheim om du får en øl ved siden av, ler Fjørtoft.

Stasjonspub: Stasjonspuben på Neslandsvatn inviterer til konsert.

– Det var en publikummer her på konserten med Falkevik i vår, som var veldig fascinert av å få være så tett på en kontrabass. Musikken var kanskje ikke helt hans stil, men opplevelsen av å se en av Norges beste bassister, Ellen Brekken, på nært hold var en stor musikk opplevelse.

– Og det er sånne opplevelser og utfordringer jeg synes det er spennende å gi, eventuelt utsette, folk for. Samtidig tror jeg på det å oppleve i flokk. Om så det er sært og rart. Det å ha noen felles opplevelser, møteplasser og treffpunkter tror jeg er viktig også for samholdet i bygda.

Tidligere i sommer spilte Paper Crown på stasjonen for andre gang, og Fjørtoft forteller at da påpekte gitarist Ørnulf Snortheim som også har spilt med Erik Faber, Karpe Diem og Maria Mena, den unike akustikken som er i det gamle pakkhuset eller godsrommet som de liker å kalle det.

Neslandsvatn stasjon: Paper Crown, åpnet den nye intimscenen i Drangedal, og har nå spilt der to ganger på et år.

Det er ikke mange sånne konsertlokaler i Norge, med gamle ubehandla trevegger og gulv.

På fredag gjester AADAL stasjonen med sin spennende blanding av jazz og instrumentalrock, med tydelig referanser til americana-sjangeren.

– Vi får håpe de også setter pris på den lille stasjonen vår, og at publikum strømmer til, avslutter Fjørtoft

Artikkelen fortsetter under annonsen.