Tone Størseth: Tone Størseth er prosjektleder i omstillingprogrammet i Drangedal; DRIV = Drangedal i vekst

Da har vi fått et navn!

Driv, som står for Drangedal i vekst, er navnet på omstillingsprogrammet. Etter min mening er det et drivende flott navn. Det viser at Drangedal har fremdrift, kraft og vilje til å få til noe. Det er et kort og beskrivende begrep. Lett å huske. Og et navn som skal få vokse seg sterkt fremover og forhåpentlig sette Drangedal på både Norges- og europakartet med tid og stunder. Jeg har trua!

Og det har også kommunestyret. Politikerne ble overlatt å beslutte et navn som skal bidra til å bygge omdømme, som det heter – rett og slett markedsføre, gjøre Drangedal kjent og bygge en positiv identitet for hele kommunen. Håpet er at Driv vil virke samlende og skape stolthet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg vet at det ikke nødvendigvis oppleves bare solskinn i bygda her, heller. Men skal vi komme fremover og endre på det som ikke er så bra, kan det være en fin start å samles om et navn.

Det å samles om navnet ble også poengtert av politikerne. For av de tre forslagene som var oversendt fra prosjektstyret, sto det om to navn i diskusjonen i kommunestyret: Driv og Sammen for Drangedal. Etter rådslaging ble det altså full enighet om Driv.

Hvorfor mase med et navn? Har det så stor betydning, da, tenker du kanskje. Jeg tror det. Av ovennevnte grunner, blant annet. Og samtidig fordi mer enn halvparten av de nåværende 20 omstillingsprogrammene også har valgt seg navn eller korte slagord, med gode begrunnelser. Tidligere omstillingskommuner lever videre med sine, og bygger derved identitet for sine fortrinn.

Jeg tror det samme for Drangedal. Og det som skal skje videre nå, er at vi etter hvert får på plass en logo og en profil som vil være gjenkjennbar for oss. Selv om det også er andre som heter Driv, slik som drivstoffelskapet på Kåsmyra, en studentforening, et treningsstudio, så er det bare VI som kan gjøre VÅRT Driv til noe alle nikker anerkjennende til – og dét skal vi klare i løpet av de årene vi skal satse ekstra på å bygge næringslivet og samfunnet vårt videre. Ingen skal være i tvil om at det er i Drangedal det er DRIV!

Tone Størseth

Prosjektleder i DRIV