Comeback kid: Arnt Olav Brødsjø, Venstre, vil tilbake i lokalpolitikkmanesjen

”Ryktene om vår død er betydelig overdrevet”

Venstre kommer igjen

– Jeg tror at det er en realistisk mulighet for at vi kan lykkes, ryktene om vår død er nok betydelig overdrevet, sier tidligere venstreordfører Arnt Olav Brødsjø, til Drangedalsposten

– Vi har på ingen måte tenkt å legge oss ned og melde Venstre ut av lokalpolitikken i kommunestyret. Vi er flere som nå vil jobbe hardt for at Venstre igjen kan stille liste ved neste års kommunevalg.

Ikke gjenvalg

Etter det Drangedalsposten kjenner til stiller overraskende nok ikke Jan Terje Dahle til gjenvalg for Senterpartiet til kommunestyret 2023.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nei: Jan Terje Dahle, Sp, gir seg i lokalpolitikken.

Dahle har vært en markant politiker i kommunestyret og i diverse utvalg og på den måten markert partiet godt.

Årsaken til at Dahle ikke stiller til valg denne gangen er ifølge ham selv, at det går for mye tid. Han driver sin egen bedrift og sier til Drangedalsposten at han trenger mer tid til egen virksomhet.

Ordførerkandidat

Stina Anlaug Sætre, Sp, er av nominasjonskomiteen spurt om å være partiets ordførerkandidat.

Stina A. Sætre: Stina A. Sætre (Sp) har fått prøvd seg som ordfører denne perioden i Tor Peder Lohnes permisjon. Hun har takket ja til å stille som Senterpartiets ordførerkandidat. Nominasjonsmøtet avgjør om det blir slik.

Hun sier at det er først når nominasjonsmøtet har sagt sitt at hun vet om hun er førstekandidat på lista til Sp. Hun vet ikke når nominasjonsmøtet skal holdes, men at det bør avvikles før jul.

– Kjempespennende

I Høyre er Øystein Rugtveit klar på at han stiller på Høyrelista hvis han blir spurt. Høyre har heller ikke nominert og dette møtet regner Rugtveit vil komme i nær fremtid. Rugtveit har vært eneste høyrerepresentant i kommunestyret inneværende valgperiode.

Høyre: Øystein Rugtveit tror det blir et spennende valg og han vil takke ja til renominasjon om han blir spurt.

– Jeg tror at vi går mot et kjempespennende valg her i Drangedal og at marginene mellom sosialistisk og bordelige kan bli svært små, sier han.

Nølende Røylid

Vi spurte Aadne Røilid i Krf om han stiller til gjenvalg på topp av Krf-lista?

Ådne Røilid: Krf-veteranen er usikker på om han vil takke ja til en topp-plassering.

– Det har jeg ikke tatt stilling til enda, men jeg kommer vel til å stille på lista, om ikke på toppen, sier Røilid, som er en erfaren kommunepolitiker i Drangedal. Han tror at han har i alt fem perioder i kommunestyret. Det er 20 år i kommunestyret. Nominasjonskomiteen er i ferd med sitt arbeid også i Krf.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Anne sier nei

I SV arbeides det også med listeforslag, men Anne Kjendsheim kan ikke si akkurat når nominasjonsmøtet skal holdes.

– Stiller du som toppkandidat på SV-lista neste år?

Topp fire: De fire øverste på SVs Stortingskandidatliste for Telemark valgkrets: Fv. Nr.1. Jørn Langeland, nr. 4 Anne Kjendsheim, nr. 2. Vilde Athena Berg-Nilsen og nr.3 Nils Johan Svalastog Garnes.

– Per i dag sier jeg nei. Vi har kandidater på lur så det er på tide å la andre komme til.

– SV har gode galluptall om dagen med opptil 10% oppslutning. Kan det bety at partiet lokalt kan øke sin representasjon?

– Det er jo å håpe på. Vi manglet bare noen fattige få stemmer på å få to representanter ved siste kommunevalg. Vi har god tro på at vi igjen skal få inn to, kanskje tre representanter, sier Kjendsheim.

Veteran

En av veteranene i kommunestyret er Dag Arild Brødsjømoen. Han har vært varamann og fast representant siden 2003. Altså 20 år ved kommunevalget neste høst.

Brødsjømoen forteller til Drangedalsposten at partiet ennå ikke har nominert, men at man skal i gang med dette arbeidet.

Ikke klart: Dag Arild Brødsjømoen, Frp, vil ikke stå i veien for at andre skal få topplasseringen til Frp, men ser ikke bort fra at han må til pers igjen.

– Stiller du på topp på Frp-lista også denne gangen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Akkurat det er det litt vanskelig å svare på nå. Hvis det kommer opp en som vil gå inn i kommunestyret med en ny giv for partiet, så skal i hvert fall ikke jeg stille meg i veien, men dette vil tiden vise. Hvis det blir vanskelig å få en toppkandidat, så kan det vel hende at jeg må stille nok en gang, sier Brødsjømoen.