Gratulerer: May Helen Kåsa Tørnes (t.h.) kunne ønsker de nye eierne av Bostrak bensinstasjon velkommen og fortsette driften av den tradisjonsrike stasjonen, her med Gerben van Engelen og Amy Duisterwinkel.

Ny start på tradisjonsrik bedrift

En epoke er over, og en ny starter idet Bostrak Bensinstasjon denne uka fikk nye eiere og drivere. 60 år etter at Ingrid og Mathias Kåsa åpnet bensinstasjonen, og etter 35 års drift for May Helen og Bjørn Tørnes var det Amy og Gerben sin tur.

Full fart: Kundene og utfordringen fra de veifarende lot ikke vente på seg da nye drivere overtok på Bostrak bensinstasjon tirsdag. Her er Gerben van Engelen i ferd med å skifte nye vinduspussere på bilen til Torstein Sannes fra Bamble

Tirsdag 1. november startet en ny epoke på Bostrak bensinstasjon da Amy Duisterwinkel og Gerben van Engelen overtok den tradisjonsrike bensinstasjonen langs fylkesvei 38. I 60 år, med kun noen års opphold innimellom, har familien Kåsa/Tørnes drevet virksomheten.

Da Drangedalsposten var innom til bløtkake og kaffe var det en jevn strøm av folk som både ville takke de avtroppende driverne, men også ønske de nye velkommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vært på utkikk

– Vi har vært på utkikk etter en slik mulighet i flere år, forteller Amy Duisterwinkel, der hun og samboeren Gerben fant ut at det ikke nyttet å finne noe de kunne kjøpe i hjemlandet Nederland. I stedet kikket de på Finn.no, og der fant de at bensinstasjonen på Bostrak lå ute for salg. Ikke bare stasjonen, men også en mulighet for å drive verksted, samt utleie av tre leiligheter i etasjen over.

Kakefest: Kunder som kom innom ble invitert på gratis bløtkake og kaffe/brus av Gerben van Engelen (f.v.), May Helen Kåsa Tørnes, Kine Elisabeth Natterud og Amy Duisterwinkel.

De nye driverne kommer fra byen Sleeuwijk, litt sør i Nederland, i fylket Noord-Brabant. Her har Gerben et bilverksted han har drevet, men som skal selges. Nå er det Bostrak og Drangedal som gjelder.

Perfekt for oss

– Da vi fant dette stedet, opplevede vi det som perfekt for oss. Både med avstand til ferge og mulighet for å reise hjem til familie på besøk, men også værmessig det beste stedet på Østlandet, forteller Amy, som lærer stadig nye norske ord.

– Vi hadde norsk-kurs hjemme i Nederland før vi flyttet, men vi skjønner nå at vi trenger et dialektkurs i tillegg, sier en smilende Amy, mens Gerben allerede har det travelt og er i full fart med å hjelpe kunder som både har punktert og må skifte vindusviskere.

Folksomt: Mange kom innom på Bostrak bensinstasjon tirsdag for å slå av en prat og takk gamle eiere og ønske nye drivere velkommen

– Men «dikkan» har vi lært oss etter at vi kom til Drangedal, fortsetter Amy og ler.

Som før

– Vi har allerede møtt mange kunder, og vi opplever at folk er snille og hjelpsomme. Vi øver på norsken, og gleder oss til fortsettelsen her på Bostrak, sier Amy og Gerben. Foreløpig har paret installert seg på Tangen gjestehus i Tørdal, men satser på å kunne flytte inn i en av leilighetene over verkstedet når en av dem blir ledig om en måneds tid.

– Tilbudet i kiosk og bensinstasjon blir som før, både med hensyn på meny og andre tilbud. Esso fortsetter som før, sier Amy.

– Men på verkstedet vil det kunne begynne å skje litt etter hvert, også med tanke på dekkhotell, opplyser Gerben.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tid for alt

– Det har vært en fin dag, oppsummerer May Helen Kåsa Tørnes, i det tirsdagen begynner å gå mot kveld.

– Mange har kommet innom og takket, og hilst på de nye driverne.

– Hvordan føles det å være den som flytter ut?

– Det er ei tid for alt. Det er litt rart, – ikke til å komme bort i fra, etter så mange år. Men både Bjørn og jeg føler at vi har fått overdratt virksomheten til de rette eierne. De ser ut til å ha stå-på-vilje og er imøtekommende. Dette er noen som vil drive alt sammen, og det er vi glad for, avslutter May Helen Kåsa Tørnes etter 35 år på Bostrak bensinstasjon.