Trafikkuhell: En fullastet semitrailer klarte ikke den skarpe svingen i Bostrak-krysset og blokkerte trafikken i rundt fire timer tirsdag ettermiddag og kveld.

Sperret Bostrak-krysset i fire timer

En semitrailer på vei til et av hyttefeltene på Gautefallheia med vann- og avløpsrør kjørte seg skikkelig fast i den 120 grader skarpe svingen i Bostrak-krysset tirsdag ettermiddag.

Det var ved 13.30 tirsdag at en semitrailer fullastet med rør svingte av fra fylkesvei 38 og skulle opp Fjellgårdsveien mot Gautefall at det gikk galt. Hengeren var alt for lang til å kunne klare den skarpe svingen, og sjåføren kjørte seg fullstendig fast.

Trafikken ble blokkert i begge retninger, men da en lokal entreprenør tippet et gruslass i veigrøfta, kom i hvert fall personbilene forbi en periode. Større kjøretøy måtte kjøre den lange veien om Steane ved Vrådal, eller rundt Felle og Kroken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et par lastebiler hadde stått i kø over tre timer, men da to store bergingsbiler, både fra Sannidal og Vinje kom til stedet ved 17-tiden, ble veien fullstendig blokkert. Først litt før klokken 18.00 klarte bilbergerne å få dratt semitraileren både sideveis og framover, nok til å komme unna å rive med seg et vikepliktskilt og opp av grøfta.