Topper lista: Stina Anlaug Sætre (t.v.) er nominert som partiets toppkandidat ved neste høsts kommunevalg. På de to neste plassene fulgte Eivind Vrålstad og Anna Henriette Straume.

Ungdommelig trio topper SP-lista

Mandag kveld var det nominasasjonsøte i Drangedal Senterparti. Her ble som ventet Stina Anlaug Sætre nominert som partiets toppkandidat ved neste høsts kommunevalg. På de to neste plassene fulgte Eivind Vrålstad og Anna Henriette Straume.

Stina Anlaug Sætre er 44 år og gift med Jørn Henning og har tre jenter på 8, 11 og 13 år. Av yrke er hun lærer. Med unger som skal følges opp med mange aktiviteter, lærerjobb og kommunepolitiker, blir det nok å henge fingrene i.

Erfaren politiker

Med ordførererkjedet: Da Jarl Bakken fylte 100 år troppa Stina Anlaug Sætre opp med blomster og gratulasjon på vegne av Drangedal kommune i rolla som varaordfører.

Men Stina er ikke noe ubeskrevet blad i kommunepolitikken i Drangedal. Senterpartiet har hele tiden vært hennes førstevalg. Hun ble innvalgt i kommunestyret i 2007 og satt da i formannskapet til perioden gikk ut i 2011. Hun tok da en pause fram til 2019 da hun ble valgt inn i kommunestyret på ny. Hun ble valgt til varaordfører og tok plass i formannskapet på nytt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stina har fått god erfaring med å bære ordførerkjedet og representerte Drangedal kommune i mange sammenhenger i inneværende periode. Hun fungerte som ordfører i fem måneder og dette var en fin læringsperiode, forteller hun.

Alltid samfunnsbevisste

Hvor kommer interessen for politikk fra?

– Vi har alltid vært samfunnsbevisste hjemme og diskuterte forskjellige ting i den sammenheng. Pappa ble ordfører og det var nok også en medvirkende årsak til mitt politiske engasjement, smiler Stina.

– Hva ser du på som viktige oppgaver for Drangedal framover?

– Her må jeg vel si at eldrebølgen, som nå er i ferd med å slå inn, blir en utfordring. Jeg mener at det er veldig viktig å møte den så godt som mulig. Dette blir en stor oppgave. Ellers er det å skape arbeidsplasser i bygda alltid et tema. Nå har vi omstillingsprogrammet Driv i arbeid, og vi håper at dette skal kunne gi mange nye arbeidsplasser i bygda vår. Det kan medføre at vi klarer å opprettholde folketallet og dermed kanskje kan øke de økonomiske overføringer fra staten.

– Må sette tæring etter næring

– Jeg mener også at det er svært viktig å sette tæring etter næring og ha god økonomisk styring i kommunen. Ungdomstilbud er også viktig, men vi har ennå ikke kommet i gang med programarbeidet til neste kommunevalg, så jeg kan ikke forskuttere noe, fastslår Sætre.

– Hva sier du til at Venstre kanskje kommer inn igjen i kommunestyret og at Rødt også banker på døra?

– Det synes jeg bare er positivt. At så mange retninger som mulig innen politikken er representert styrker demokratiet, noe vi vel alle kan være enige om, avslutter Stina Anlaug Sætre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.