Nytt gult farevarsel - nå også innover i Drangedal

Det er sendt ut nytt farevarsel og nå er deler av Østlandet inkludert. - Fra tirsdag ettermiddag til onsdag ettermiddag kan det komme 10-30 cm snø lokalt i Agder og deler av Østlandet. I Agder vil snøgrensen heves betraktelig og nedbøren vil gå over til regn under omtrent 500 meter, melder Meteorologisk institutt.

Saken er oppdatert

Det skal nå snø mer og nå er også områdene oppover i Drangedal tatt med. I grenseområdene til Kragerø er det i tillegg til fare for mye snø, også fare for flom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NVE varsler om flomfare, gult nivå for Skagerakkysten fra Lindesnes til Telemark fra 0-500 meter over havet. Faren øker fra tirsdag kveld.

– Vannføringen ventes å øke i små og middels store kystnære vassdrag. Dette kan føre til lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader. Nedbøren har startet som snø, men ventes etter hvert å gå over til regn opp til 500 moh. Det kommer mye regn flere påfølgende dager, opplyser NVE på nettsiden varsom.no.

Skjermdump: Bildet er hentet fra yr.no og viser området som er farevarslet.

I områdene nær kysten retning Arendal og Kristiansand gjelder fortsatt det gule farevarselet som ble sendt ut mandag. Det kan fortsatt komme mye snø og det meldes om glatte veier. – Jeg ville latt bilen stå om det ikke er absolutt nødvendig å kjøre fram til tirsdag ettermiddag, sa meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen mandag kveld, ifølge NRK.

Fra mandag ettermiddag til tirsdag ettermiddag kan det lokalt komme 10-30 cm snø i deler av Agder, skriver Yr. Sannsynligheten er størst i kystnære områder fra Kristiansand og østover, men det er relativt usikre prognoser på nedbørmengde og plassering. Erfaringsmessig strekker slikt vær seg over grensa til Telemark og dermed inn i Kroken, Neslandsvatn og Kragerø.

Det anbefales å beregne noe ekstra tid til transport og kjøring. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold.

– Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, skriver Yr.

Det var flere som kjørte utfor veien mandag, blant annet to i Neslandsvatn-området.

Veiforholdene er vriene og der det i morgentimene tirsdag meldes om flere trafikkuhell sørover. Tirsdag morgen var det lange køer på hver side av et ulykkessted ved Risør, melder Agderposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Temperaturen ligger på -1 og 0 i området med snøvarsel hele dagen i Vestmardistriktet. Ut over ettermiddagen og kvelden tirsdag er det meldt om sludd og temperaturer som svinger fra 0 til et par varmegrader.

Kombinasjonen av temperaturer rundt 0 og snø og sludd gir glatte veier.