Førstekandidat: SVs førstekandidat til kommunestyret ved valget neste høst, Nadia Marie Andersson.

-Vil kjempe for barn og ungdom med nebb og klør

SVs førstekandidat til kommunestyret ved valget neste høst, Nadia Marie Andersson, er klar i sin førstepriorieterte oppgave som er barn og ungdom.

Førstekandidaten er 32 år og er opprinnelig fra Oslo, men kom til Drangedal for sju år siden. Hun er i dag alenemor med tre barn på 2, 6 og 8 år. Nadia Marie har en travel hverdag og har tre forskjellige jobber i kommunen.

Mye arbeid

– Det blir mye arbeid og med tre unger i denne alderen så blir det ikke mange ledige stunder, men det går, smiler Nadia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva er det som har ført deg til SV?

– Det er rett og slett at jeg mener at SV står for rettferdighet og et parti som ikke er interessert i at forskjellene øker og fattigdommen brer om seg. Dessuten ar SV et grønt parti som tar klimaendringene på alvor. Jeg synes også at det er utrolig alvorlig at vi i et av verdens rikeste land har et betydelig økende problem med barnefattigdom. Dette må stoppes, sier Nadia, som oppfordrer folk til å melde seg inn i SV.

Varamedlem

– Du har en valgperiode bak deg som første varamedlem til SV i kommunestyret. Det betyr at du har møtt en del ganger og blitt litt kjent med systemet`

– Ja, jeg synes at det er interessant å få være med og si sin mening. Flere unge burde interessere seg litt mer for kommunepolitikken, mener hun.

Private bør bidra mer

– Det har i det siste brygget opp til hardere fronter i kommunestyret når det gjelder prioriteringer når det gjelder ungdomsklubb og lokaliteter og store bevilgninger til veien over Kyrkjebygdheia til Nissedal. Hva mener du om dette?

– Jeg synes at det er rart at ikke en ombygging av Prix kan gjøres langt rimeligere enn det disse konsulentene har kommet fram til som er vanvittig høyt med 22 mill kroner.

Binder opp penger

– Hvor dyr veien over Kyrkjebygdheia vil bli for kommunen gjenstår å se, men her vil nok millioner bli bundet opp slik at ungdomsklubb og ungdomsarbeid blir skadelidende. Jeg er rykende uenig i den prioriteringen som det her legges opp til. Dessuten er det næringslivet som vil høste de fremste godene av en slik vei, derfor burde den bygges med mye større privatfinansiert innsats, sier Nadia Marie Andersson.

– SV manglet bare noen få stemmer på at partiet fikk inn to representanter i kommunestyret ved forrige kommunevalg, blir dere to i neste valgperiode?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er det naturligvis vanskelig å spå om, men jeg tror at vi kan bli både to og tre, avslutter Nadia Marie Andersson.