Arbeidarpartiet: Magnus Straume.

Næringsliv og ungdomsklubb

Formannskapets forslag til budsjett for neste år er nå lagt ut for at innbyggerne skal kunne komme med innspill. Det er særlig to saker som har fanget innbyggernes oppmerksomhet; Opprusting av Kleppeveien og bygging av ungdomsklubb.

Arbeiderpartiet mener det er viktig å tilrettelegge for opprustning av Kleppeveien for å realisere veiforbindelse mellom Bø i Tørdal og Kyrkjebygdheia i Nissedal. Den veiforbindelsen fikk Arbeiderpartiet inn i kommuneplanen for noen år siden. Under budsjettbehandling i fjor fikk Arbeiderpartiet Senterpartiet med seg på et forslag om å sette av 2,5 millioner for å starte arbeidet med veien i år. Forslaget ble enstemmig vedtatt av kommunestyret. Sist vinter fikk utbyggerne av veien fra Nybru til Kyrkjebygdheia på plass avtaler med grunneierne om bygging av veien. For Drangedal kommune er det riktig å tilrettelegge for bygging, men det er også viktig å gjøre det til lavest mulig kommunal kostnad. Derfor vil Arbeiderpartiet at kommunen drøfter finansiering med utbyggerne og utreder privat finansiering, gjerne innen en ramme med offentlig privat samarbeid der kommunen tar en andel av kostnadene for opprustning av veien fra Bø til Nybru.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere er det utarbeidet en mulighetsstudie som viser viktigheten for utviklingen av næringslivet ved å få vei over heia mellom Bø i Tørdal og Nissedal. Utbyggerne av veien ser også hvor viktig det er med vei og derfor finansierer de veien i sin helhet fra Nybru og over heia. Dette gjør de åpenbart fordi de mener det vil være et lønnsomt prosjekt å få den veiforbindelsen. Derfor bør utbyggerne være villig til å bidra til utbedring av strekningen Bø til Nybru. Det er rett og rimelig at utbyggerne tar en vesentlig del av finansiering. Senterpartiet har i en protokolltilførsel i formannskapet signalisert at de vil sette av penger til veiprosjektet i budsjettet/økonomiplanen i 2023/24. Dette mener Arbeiderpartiet kan føre til at kommunen kommer til å bruke mer penger enn nødvendig.

Ved å få til OPS (Offentlig Privat Samarbeid) vil vi frigjøre penger for å komme igang med å bygge ungdomsklubb og Bibliotek i COOP-bygget. Vi har store leiekostnader for bibliotek, et skrikende behov for ungdomsklubb og bygget er allerede i kommunens eie. Det vil være god økonomi og ta i bruk død kapital (bygningsmassen), kvitte seg med leiekostnader til bibliotek og satse på ungdommen

Veien til målet er litt ulikt. Arbeiderpartiet håper at vi kan finne en tverrpolitisk løsning for på en god måte å realisere både Kleppeveien og ungdomsklubb. Vi må ikke bare tenke på det budsjettet vi skal behandle nå, men også for framtida både for utvikling av næringsliv, for hytter og ikke minst for ungdommen, men samtidig er det mange andre viktige punkter i budsjettet. Det kan se ut til at det blir trange tider framover og det er vår oppgave som politikere å finne gode løsninger for å ivareta de ansatte spesielt, men også tjenestemottakerne og innbyggerne

Arbeidarpartiet: Trond Jarle Roalstad.

Magnus Straume, leder Drangedal Ap

Trond Jarle Roalstad, gruppeleder Drangedal Ap