Forsamlingen: Her et utsnitt av forsamlingen på konserten med Hans Inge Fagervik.

Fagert med Fagervik

Det ble en stor musikalsk opplevelse å overvære konserten med Hans Inge Fagervik i Drangedal kjørke. Det var langt fra fullsatt, men det nærmet seg rundt 100 tilhørere.

I det konserten startet kom det 10 ukrainske flyktninger for også og få med seg dette. Da den dyktige saksofonisten dro i gang ”O-helga natt” ble det en sterk opplevelse både for drangedølene og ukrainerne. Et minne for livet for alle som var der.

Sprek 70-åring

Trio: Hans Inge Fagervik i gang sammen med sine to musikere.

Deretter gikk det slag i slag med vakker sang og musikk. Fagervik har nylig passert 70 år og er nordlending fra Helgeland. Han fortalte om jula på Helgeland da han var liten gutt, og at det først var når far, som var sjømann, var i hus at julestemningen senket seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sangen het ”Jul på Helgeland” og var stemningsfull og fin og i refrenget ble det til Jul i Drangedal. Det var ikke upopulært og folket sang med.

Duo: Hans Inge Fagervik, her sammen med kona Merethe Haslund, som hadde en praktfull stemme.

Vakre sanger

Fagervik har en lang rekke vakre sanger og melodier, ”La meg gi deg ei hand” og ikke minst ”Farvel Marita” men den ble ikke sunget, dessverre. En vakker konsert som mange drangedøler gikk glipp av her.

Trine Østenå i Frivilligsentralen vil gjerne få takke alle de som har bidratt økonomisk til at dette kunne bli en gratiskonsert. -- Hjertelig takk til alle sammen, sier hun.

Ukrainere: Disse flyktningene fra Ukraina kom også på konserten og så absolutt ut til å glede seg.