PENT: Her sitter forsamlingen ved pene pyntede bord. Mens møtelederen Peder Blimyr ønsker velkommen.

Julemøte i pensjonistlaget

Det er tradisjon i pensjonistlaget med at juletreffet skjer med juletallerken, bløtkake og kaffe. Det blir god stemning av slikt, og når Arthur med trekkspill og Mari med sang og opplesning bidrar, samt julesanger med juletre i lokalet, da senker roen seg og eventuelt stress og jag må vike plass.

SERVERER: Her serverer Anne Lise Lauvstad juletallerken som var fra Idunns Mathus.

Bordene var fint dekket av den alltid dyktige kjøkkengjengen, og maten var det Idunn som hadde stått for og levert. Karakteren må være særs bra for alle deler.

Det var nestlederen i pensjonistlaget som kunne ønske velkommen til juletreffet før Arthur og Mari tok over med musikk, sang og allsang, så det ljomet i lokalet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Marte Svennerud

Mari Lia er også flink oppleser og denne gangen var det historien om Marte Svennerud av Barbara Ring, hun leste. Denne julefortellingen husker nok mange av den eldre generasjon. Undertegnede husker godt at læreren leste denne fortellingen så tårene presset på hos både elever og oppleser. Og med Marte Svennerud var det ”Itte noe knussel”

STEMNINGSFULLT: Arthur og Mari fikk fram den gode julestemningen med mange av de gamle og gode julesangene. Mari leste også julefortellingen om ”Marte Svennerud” av Barbara Ring.

Barbara Ring var født i 1870 og døde 5. mai 1955. Hun hadde en meget lang og stor produksjon av bøker og fortellinger.

Historien Mari leste handler om sju barn som mistet sine foreldre, men spørsmålet ble hvem som ville ta ansvaret for dem, og hvor de skulle komme. Da dukket bygdens rikeste og mektigste, men med et hjerte av gull, Marte Svennerud opp. ”Itte no knussel, je tek dem alle sju”.

Takk: Arthur Lia og Mari Lia har her fått overrakt blomster fra nestleder i pensjonistlaget, Peder Blimyr. De stiller alltid gratis opp i pensjonistlaget.

Etter god mat, sang og musikk, fortalte Solveig Rehn artige historier fra barndommen på Bostrak, et populært innslag. Ellers ble det god tid til og ”å skravle”, og julestemningen var så avgjort til stede.