Storslag: Denne sanggjengen var i storslag og smilet satt løst.

Heimelaga er best!

Etter to års fravær på grunn av coronaepidemien var Heimelaga Julekonsert igjen på plass i Kroken kyrkje. La det være sagt med en gang: Dette ble en stor musikalsk opplevelse.

Det var Rolf Øygarden som hilste den store forsamlingen velkommen. Folk satt så tett at det trolig ikke hadde vært plass til en katt engang.

Øygarden fortalte litt om det å være på plass med julekonsert igjen og at man har passert 1 mill kroner i inntekter i forbindelse med disse konsertene, som i år feirer 25 års jubileum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dyktige: Dyktige musikere bidrar sterk til suksessen som Heimelaga julekonsert har vært gjennom 25 år. I forgrunnen kapellmester Espen Gjelstad Gundersen.

Gleder mange

-Len dere godt tilbake og lytt til musikken i den halvannen timen konserten varer, sa han.

Undertegnede har vært på en god del av disse konsertene, som gleder et veldig stort publikum, og som blir bedre for hver gang. En av de viktige faktorene her er musikken under sin ledelse av kapellmester Espen Gjelstad Gundersen. De kan virkelig også sine saker i samspill med sangerne i gruppa.

Tett: Det var tett i tett i Kroken kyrkje under Heimelaga-konserten søndag kveld, og applausen runget titt og ofte.

18 sanginnslag

Det var ikke mindre enn 18 forskjellige innslag der man startet med Bjelleklang og avsluttet med O Helga natt fremført av Glenn Øygarden, fantastisk flott!

Juletrefest: Her leser Tone Øygarden Sandberg sin egenskrevne historie om juletrefestene i Kroken i ”gamle dager” En frodig og velskrevet historie der et mangfold av episoder av det humoristiske slaget kom for dagen. Artig.
Frelsesarmeen: Inntektene fra Heimelaga Julekonsert har innbrakt over en million kroner til Frelsesarmeen. Disse pengene går til å hjelpe folk i Kragerø og Drangedal. Jostein Nilsen (bildet) var til stede på konserten og uttrykte glede over at man nå er i gang igjen med disse konsertene, som er viktige bidragsytere til Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Det var også et veldig artig innslag av Øygarden som leste en selvforfattet historie om hvordan det kunne være på juletrefest på bedehuset i Kroken ”i gamle dager”. En fornøyelig historie som folk humret godt over.

Oberst Jostein Nilsen fra Frelsesarmeen holdt en kort andakt, og sa at han og Frelsesarmeen er glade for at man nå er i gang igjen med disse konsertene, som innbringer så verdifulle inntekter for Frelsesarmeens hjelpearbeid. Han talte også om ”Tonen fra himmelen som aldri skal forstumme”, og videre betraktninger rundt dette. Nilsen er for øvrig bror av den kjente advokaten Brynjar Meling.

Mektig: Glenn Øygarden har en mektig og flott stemme og i O Helga natt, utfolder han seg virkelig med vakkert resultat.

Avslutningen av konserten med O-Helga natt med Glenn Øygarden som solist, var gripende vakker. For en stemme!

Søndag var det to konserter og mandag to. Vi var på den første på søndag der taktfast klapping fra publikum over en strålende konsert viste at Heimelaga er best!