Gjenvalg: Styremedlemmene for Gautefall turlag som var tilstede på årsmøtet var foran fra venstre: Eldbjørg Lia Ettestad (leder) og Anita Lunden. Bak står Knut Åkredalen (t.v.), Bernt Dahle og Alf Løyte

God aktivitet i jubilerende lag

Gautefall turlag kan i år se tilbake på sine første 15 år, og det skal markeres med en tur til bjønnestillet på Einersknatten på Lia i Fjellgårdane 4. juni. Ellers aktiviserer laget mange sambygdinger til å komme ut på tur og ha sosiale treffpunkt.

Nylig arrangerte bygdas turlag årsmøte på Smiekra, og de faste postene forløp greit, også valg. Imidlertid kom det et spørsmål fra salen om hva turlaget mente om eventuell vindmølleutbygging i bygda, men siden saken ikke var meldt inn på forhånd, ble det ingen behandling av det spørsmålet.

Rekke tilbud

Laget kunne se tilbake på et aktivt år med en rekke tilbud til den turglade del av befolkningen. Selv om koronarestriksjonene forsvant, og turlaget reduserte betraktelig sitt turprogram i 2022, så har det kun vært 10 - 15 frammøtte personer på de mange turoppleggene, bortsett fra Kom-deg-ut-dagen på Holte gård, hvor rundt 250 personer møtte fram. Men mange kommer seg ut og finner fram på egen hånd, takket være flere av turlagets opplegg, enten det er turkonkurransen i samarbeid med Drangedal sparebank (193 påmeldte), på turlagets mange merkede stier og toppturmål, eller andre opplegg. En flott hytte-til-hyttetur for medlemmene i Jotunheimen ble fulltegnet på to dager og ga minnerike turopplevelser for deltakerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stor dugnadsinnsats

Turlaget har ingen undergrupper for øyeblikket, slik det hadde tidligere, men håper å finne noen som kan tenke seg å starte opp Barnas turlag igjen.

Turlag har også gjennomført flere dugnader, både med oppfrisking av T-ene, bygging av varder, SjekkUt-punkter, bygging av platting, anleggelse av sti og skilting, for å nevne noe. Turlaget hadde åpningstur på den nyanlagte stien Langmyrheia rundt 21. mai, og dennee har i ettertid blitt en godt besøkt sti med utgangspunkt fra bygdetunet. Totalt la turlaget ned 1600 dugnadstimer i 2022. Laget kan også vise til et overskudd av drifta.

Det nye styret i laget består av Eldbjørg Lia Ettestad (leder), Knut Åkredalen, Andrea Eilefsen, Bernt Dahle og Alf Løyte. Varamedlemmer er Anita Lunden, Åsulv Aakre og Cecilie Rørås.