Kun én asfaltstrekning i år

Det er planlagt kun én veistrekning på fylkesveinettet som skal asfalteres i Drangedal i år; nemlig strekningen mellom Dammen (utløpet av Sannes-Langen) og til Gjerdeseter-dumpa, litt forbi kommunegrensa mot Skien, på fylkesvei 356.

- Det blir bevilget alt for lite penger til asfaltering, og dermed blir ikke alle de strekningen som burde vært reparert tatt, kommenterer Ronny Hansen, byggeleder for asfalt i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Vedlikehold: Etterslepet på vegvedlikeholdet blir bare større og større, fordi det bevilges for lite penger hvert eneste år til å dekke opp økte vedlikeholdskostnader og økt slitasje på veien, opplyser Ronny Hansen, byggeleder for asfalt i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Veistrekningen mellom Dammen ved Sannes-Langen og Gjerdeseter på 7,2 kilometer på «Kilebygdaveien», skal få ny asfalt i år

Færre kilometer

- Etterslepet på vegvedlikeholdet til asfalt blir bare større og større for hvert år. Budsjettene øker ikke i takt med inflasjonen en gang, og med økte asfaltpriser, blir det færre kilometer med ny asfalt også dette året, fortsetter Hansen. Han ser med bekymring på at det går for mange år mellom hver asfaltering, og derved blir mange veier gradvis kjørt i stykker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Økt slitasje

- Det går mye og tung transport på denne veien, og den økte trafikken sliter på asfalten. Det er brukt mange tonn asfalt de siste årene på strekningen Voll og Prestestranda, men fortsatt er det ikke nok. Årets strekning som skal få ny asfalt er på 7,2 kilometer og vil trolig koste et sted mellom 5 og 10 millioner kroner. Fylkeskommunen minner om at det kan bli enda mer midler seinere, hvis fylkeskommunen bevilger.