GLADE: Sentrale folk i Drangedal bygdetunlag er fra venstre lederen i laget, Hans Magne Gautefall (t.v) og tidligere mangeårig leder, Åge Vrålstad. De er glade for at Høydalsfurua nå er tilbake i bygda igjen, selv om uvettige folk har kappet den opp i fem deler.

Tilbake til hjembygda

Den legendariske Høydalsfurua kom tirsdag formiddag tilbake til hjembygda Drangedal. Furua var kappet i fem deler, noe mange mener er kulturvandalisme.

– Jeg ringte AT Dkog logistikk og spurte dem om transport, forteller Hans Magne Gautefall. AT skog sa ja og tilbake-transporten gikk med tømmerbil fra Gvarv til Drangedal bygdetun. En transport uten problemer.

-Før vi visste ordet av det hadde AT-Skog ordnet med tømmerbil og tilbake-transport av kubbene fra Høydalsfurua, forteller Hans Magne Gautefall, leder i Drangedal bygdetun, og Åge Vrålstad, mangeårig tidligere leder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

TAKTEKKE: - Vi må så fort som mulig få satt opp et slags taktekke eller bygg der furua kan ligge tørt, til det trenger vi bygdefolkets støtte, sier Hans Magne Gautefall.

Taktekke

- Vi er svært takknemlige for AT-Skogs flotte initiativ som førte til at furua nå er kommet hit til bygdetunet, sier de to ildsjelene for bygdetunet. Furustokkene ligger nå under åpen himmel, men dette må vi få en ordning med. Et taktekke eller en slags bygning må til slik at furua ligger tørt. Dette er noe vi må få bygd så fort som mulig, sier Gautefall.

Sponse

- Her er det slik at vi håper at så mange som mulig vil sponse oss med penger slik at vi kan få tatt skikkelig vare på denne legendariske furua selv om den nå er kuttet opp i fem deler.

Høydalsfurua målte 8,6 kubikkmeter og dette er et stort tre og spirte omring år 1500. Godt over 500 år gammel.

Nå er altså ringen sluttet og furua får antakelig en sentral plass på bygdetunet der den kan ligge på Lit de parade til evig tid.

* Saken er redigert. I den opprinnelige teksten stod det at AT Skog hadde tatt initiativet. Det riktige er at Hans Magne Gautfall i Drangedal bygdetunlag tok initiativet overfor AT Skog om transport av treet.