Spennende: Biblioteksjef Lasse Robertsen kan blant annet anbefale disse tre spennende krimforfatterne i påsken: Liza Marklund (t.v.), Kristina Ohlsson og Jørn Lier Horst

Tilbyr påskekrim og hygge

Biblioteket i Prestestranda er stedet hvor det er tilbud til folk i alle aldre, og med alle interesser. Nå som det går raskt mot påske har biblioteksjef Lasse Robertsen funnet fram påskelektyren, men tilbyr også bøker, bladet og ikke minst film til hele familien.

Folk må skynde seg litt hvis de vil plukke med seg noen go’biter fra biblioteket som de vil hygge seg med i påska, fordi bibliotekets åpningstid før påske er kun torsdag (i dag) og fredag. Ikke desto mindre kan biblioteksjefen tilby Telemarks største biblioteksamling av DVD-er.

Også sjeldne filmer

-Vi har rundt 2500 filmer, og mange er ikke å finne på de ordinære strømmetjenestene. Dessuten er de gratis, og de finnes i alle sjangre. Også noen flere hundre barnefilmer, legger Lasse til, og viser oss barneavdelingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For fem år siden hadde vi utlån på 5000 DVD-er i året. Etter at strømmetjenestene har kommet for fullt, er det nede i rundt 1200. Men likevel viktig utlån, fordi alt her er gratis.

Det skjer rett som det er at folk skjenker oss sine gamle DVD-er, og det er vi takknemlig for. Da kommer det andre til glede. Det kommer godt med i et stramt innkjøpsbudsjett på 170 000 kroner i året, sier Lasse.

Største biblioteksamling: Drangedal bibliotek har Telemarks største biblioteksamling av DVD-er, og fortsatt er det mange som benytter seg av den generøse muligheten det er til både sjeldne og gode filmer.

Funnet fram go-bitene

Men påske er tradisjonelt også krimtid for «bokormer» og de som liker den sjangeren. Når vi spør Lasse om han kan velge ut kun tre topper av de beste, så kommer han ikke utenom Jørn Lier Horst.

- Det er utrolig hvor mye den mannen klarer å produsere, sier Lasse, og kan bekrefte at det er den mest leste forfatteren, også ved biblioteket i Drangedal. Denne gang har han valgt seg siste boka: «Forræderen».

- Jo Nesbøs bøker også er blant de som blir mye lest straks han kommer med noe nytt.

Ellers plukker biblioteksjefen ut to kvinnelige, svenske forfattere: Kristina Ohlsson med «Skoddehav» og Liza Marklund «Kallmyren».

Barneavdeling: I barneavdelingen er det også mange gode tilbud til de yngre, enten det er filmer eller bøker.

- Nå til påske er det mane lånere som kommer, som vi ikke ser ellers. Det er alltid hyggelig, avslutter Lasse Robertsen og har gjort det litt lettere for den som vil ha seg noe spennende i påskedagene, enten det er bøker eller film.

Her er biblioteksjef Lasse Robertsen sine utvalgte åtte:

Katrine Engberg: Det brennende bladet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Liv Jensen står ved et veiskille i livet. Hun har sagt opp jobben som etterforsker i politiet i Nordjylland og har startet sitt eget detektivbyrå. Mens Liv overvåker mulige forsikringssvindlere med dårlig rygg og stort behov for å spille tennis, drømmer hun om en jobb i drapsavdelingen i København. Og da hennes venn og mentor, Petter Bohm i københavnpolitiet, tilbyr henne en jobb, griper hun begjærlig sjansen. Kulturjournalisten Gert Linde ble brutalt drept for tre år siden, og gjerningsmannen ble aldri tatt. Saken er henlagt, men kanskje Liv kan oppklare den og komme tilbake til en jobb i politiet? Det brennende bladet er første bind i en ny serie med Liv Jensen i hovedrollen.

Kristina Ohlsson : Skoddehav

Tredje boken i serien om August Strindberg og politietterforsker Maria Martinsson. Sommeren er på sitt vakreste, havet glitrer, og August har dratt i gang en stor bakekonkurranse i Hovenäset. Idyllen brytes da været skifter. Tåken ruller inn, og en mann blir funnet hengt i stupetårnet på badeplassen. Politietterforsker Maria Martinsson og hennes kollegaer skjønner fort at dette er snakk om en forbrytelse. Men hvem er mannen, og hvorfor blir han funnet død i Hovenäset?

Kim Faber & Janni Pedersen: Skyggeriket

En tilsynelatende uskyldig mann mister livet under en voldsom eksplosjon på Nordjyllandsværket - et av Danmarks siste kulldrevne kraftverk. Det som først ligner en ulykke, viser seg raskt å være et angrep, da politiet finner fragmenter av en militær kamikazedrone i ruinene. En radikal organisasjon påtar seg skylden for angrepet og Danmark er rammet av sitt første tilfelle av klimaterror. Dette er fjerde boka i serien om Martin Juncker og Signe Kristiansen.

Samuel Bjørk: Hitra

En åtte år gammel gutt forsvinner sporløst fra øya Hitra utenfor trøndelagskysten. Tre år senere er drapsetterforsker Mia Krüger tilbake på øya, hvor hun tidligere forsøkte å ta sitt eget liv. En lokal jente ber henne innstendig om hjelp til å finne den forsvunne gutten, og Mia, som egentlig er ferdig som politi, klarer ikke annet enn å begynne jakten.

Stefan Ahnhem : En helt annen historie

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En blogger blir funnet død på en av Stockholms finere hoteller. Saken havner på bordet til Fabian Risks tidligere kollega Malin Rehnberg. Hun har hentet seg inn etter hendelsene i Den niende graven tre år tidligere, og må nå kjempe mot sin nye sjef som ønsker å prioritere en pågående trafficking-sak. Når enda et mord skjer, tårner spørsmålene seg opp: Finnes det en kobling mellom ofrene? Dette er den åttende boka i serien om Fabian Risk.

Jørn Lier Horst: Forræderen

Dette er den 17. boka i serien om William Wisting. Etter dager og uker med uvanlig mye regn gir jordmassene i et boligområde i Larvik etter. I alt ti hus blir tatt av skredet. Wisting havner midt i redningsarbeidet. Gjennom natten blir alle beboere gjort rede for, og det blir klart at ulykken ikke har krevd menneskeliv. Neste dag blir det likevel funnet en død mann i rasmassene. Nærmere undersøkelser viser at han døde minst 48 timer før raset gikk.

Pascal Engman: Kokain

En død mann blir funnet i skjærgården et stykke utenfor Stockholm. Samtidig oversvømmes hovedstaden av billig kokain, og de kriminelle gjengene bruker brutal vold for å befeste sine posisjoner. Det skjer et drap på åpen gate i en av de mest belastede bydelene, men ingen tør å snakke med politiet. Politietterforsker Vanessa Frank blir satt til å etterforske drapet og trekkes inn i gjengenes rivalisering om makt og posisjon. Dette er fjerde bok i serien om Vanessa Frank.

Ragnar Jonasson: Mørket

Politietterforsker Hulda Hermannsdóttir i Reykjavík blir mot sin vilje tvunget til en tidlig pensjon. Hun gruer seg til ensomheten, og minnene fra hennes mørke fortid som truer med å komme tilbake for å hjemsøke henne. Men før hun slutter i politiet får hun to uker på seg til å løse en siste uløst sak som hun selv får velge. For Hulda er ikke i tvil om hvilken sak hun bør velge og hun gjenopptar den til stor misnøye fra tidligere politietterforskere. Saken om den russiske kvinnen hvis håp om asyl endte på den mørke, kalde kysten av et ukjent land.