Sol: Her skinner sola for Andreas (6) og pappa Ole Mattis Tørnes. Nå er det bare å vente på at neste fisk går på kroken.

Fiskekonkurranse med lang tradisjon

Det er over 40 år siden skigruppa i Kjosen IL første gang arrangerte fiskekonkurranse i Hjerpankjenn 2. pinsedag. Ved årets konkurranse var det rundt 30 fiskere i aksjon som ble vunnet av Knut Olav Norheim, Siljan.

Vinnere: Vinnere av årets fiskekonkurranse på Hjerpankjenn er fra venstre, Knut Erik Norheim, Siljan, som vant herreklassen, Joshua Glenn, som vant klassen under 16 år og Eldbjørg Lia Ettestad som ble vinner av dameklassen.

Knut Erik Norheim vant også den store vandrepokalen til odel og eie etter å ha vunnet den tre ganger. Best av damene var Eldbjørg Lia Ettestad, mens Joshua Glenn vant i klassen under 16 år.

Fløtningsdammen: Her ser vi den gamle fløtningsdammen ved Hjerpankjenn. Et lite monument over en svunnen tid, ikke minst når det gjelder skogsdrifter og vannveiene var eneste transportmulighetene av tømmeret fram til treforedlingsfabrikkene.

Områdene ved Hjerpankjenn og Mørkkjenn er flotte naturlandskap. Begge disse to kjennane er meget fiskerike, men i det seinere åra har fisken blitt heller småfallen og årsaken er klar, den blir ikke beskattet som i gamle dager. Da var det ifølge dem som kjenner litt lokalhistorie fin aure i disse kjennane, og der fisk inngikk i naturalhusholdningene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Idyllisk: Det er idyllisk og fint ed hytta på Hjerpankjenn. Fisket foregikk i kriker og kroker rundt kjenna.

Veteraner

Premieutdeling: Asbjørn Håstul delte ut premier.

Disse konkurransene har vært populære i alle de årene de har blitt arrangert og her kommer vi vel ikke utenom Asbjørn Håstul med sine medhjelpere, som viktige faktorer for at denne konkurransen har blitt arrangert i så mange år.

Det er spesielt mange unger som er med der foreldrene stiller opp som medhjelpere og rådgivere.

Fiskekonkurransen denne gangen gikk i fint vær, men med en heller kjølig vind, men noe må man tåle som god fisker skal bli.

Forpleining: Her styrte Hilde Hegelstad butikken der pølser og brus gikk unna.

All ros til skigruppa for nok et flott arrangement der vi hadde inntrykk av at alle kosa seg der det var kiosk, kaffe og nogo attåt (pølse og brus).