Sirkus Merkebekk

Arvid Lenes.

Innholdet er skribentens meninger og holdninger.

Takk til Per Flåthe som skrev om saken vår, og takk til Oskar Straume som forsvarte oss, men nok ble pressa til å stemme med flokken. Saken handler mye om firkanta byråkrater der mange ikkje har sett saken fra åstedet og de involvertes side. De har heller ikkje skjønt at de skal være folkets tjenere, som Erik Bye så fint sa det.

Saken angår veldig mange, for eksempel både fastboende og hyttefolk med behov for båtplasser på både land og vann. Saken angår også andre som blir overkjørt av firkanta byråkrati i utakt med folket. Saken angår meg , min familie, og mine leieboere og kunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Saken begynte for tredve år siden da eg kjøpte møbelfabrikken og sagbruket. Eg hadde ideer om bil og båtverksted mm, og regna med at eg skulle kunne få kjøpt området siden banen var nedlagt. Men eg fikk ikkje fornya tomteleiekontrakten med NSB, og de krevde lagerbygget til saga fjerna, så eg måtte rive det fine bygget etter å ha begynt å pusse det opp, og så var sirkuset etterhvert i gang.

Møbelfabrikken var bygd før biltida og har ikkje avsatt plass for biler osv. Men saga og fabrikken var jo en enhet, og at eg og andre har tyvlånt området til parkering har vi nærmest hatt hevd og rett til, men byråkratene vil ikkje høre snakk om hevdloven.

Huset mitt har jo ingen verdi om vi ikkje får mulighet til å parkere, men eg får ikkje kjøpe eller leie en millimeter av for eksempel den langsmale stripa mellom sporet og bygga mine. Tvertimot har de svinga grensa inn mot veggane mine, og truer med å sette opp gjerde utafor garasjeportene mine. Og eg måtte bygge trekanta garasje for eg fikk ikkje kjøpe en trekant på ca 3x4 m mellom garasjetomta mi og veien til huset, så eg fikk plass til et firkanta bygg.

Eg får heller ikkje næringsområde selv om kommunen har 60 mål ledig. Det er trist og ille at kommunepampene ikkje har respekt og forståelse for folks behov for et bryggeanlegg i området. Med turvei blir det også marked for båtutleie, og eg har både utleiebåter og brygge klare. Men trues altså med rydding av det meste og byråkratene er firkanta nok til å nekte oss å parkere langs innkjøringa til huset mitt, og vil visst at eg og andre skal begynne å sykle.

Moderne folk har gjerne flere biler per familie og boenhet, og vi har derfor behov for bra med parkeringsplass. Det kommunen regner som avfall her er for det meste biler båter hengere mm i aktiv bruk. Om noen er nysjerrige på saken så kom gjerne og kikk, eller ta kontakt. Og vil noen ro en tur har eg joller på vannet - og kanskje noen har en rimelig opplagsplass ??

Skrotnissen.