SMILEHULLET Nadja Marie Andersson SV ser fram til vedtaket som sikrer at aktivitetshuset Smilehullet blir vedtatt som ungdomsklubb og bibliotek.

Optimistisk før Smilehull-avstemming

SVs representant i kommunestyret, Nadja Marie Andersson, tar en seier for aktivitetshuset Smilehullet på forskudd. Hun tror målet for ny ungdomsklubb og bibliotek er nådd, selv om det er noen som vakler i bakgrunnen.

– Dette er ikke en ungdomsklubb, men et aktivitetshus, en møteplass for alle i bygda. Det har fått navnet Smilehullet. Jeg tror kommunestyret går inn for dette på torsdag, sier Nadja, og smiler mens hun løfter tommelen opp.

– Blir det vedtatt da?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det ble vedtatt i formannskapet, men jeg vet jo egentlig ikke, svarer hun oppriktig.

Optimist

Nadja Marie Andersson har god grunn til å være optimist. Under hele valgkampen ble det ikke spart på rause løfter om en ny ungdomsklubb og bibliotek. Et prosjekt som nå er kostnadsberegnet til 27 millioner kroner.

– Hva forventer du av Smilehullet?

– At det blir en lokal møteplass. At plassen er en del av folkehelseperspektivet som både forebyggende, og lavterskel gratistilbud. Det er jo noe familiefattigdom også i Drangedal. På landsbasis lever mer enn 11 prosent av barn i fattige familier. Regner med at Drangedal også er i den gata.

Kostbart

– Hva sier du om kostnadene. Dette er ikke billig?

– Nei, det er ikke billig, men vi må se på kostnadene på en annen måte. Dette er et aktivitetshus. Dermed har vi ungdomsklubben på rundt 10 millioner og et bibliotek på drøyt 10 millioner. Summene må sees hver for seg, og da er det ikke så ille. Dette er nemlig så mye mer enn en ungdomsklubb, slår Nadja Marie Andersson fast.

På spørsmålet om hva hun vil si om ungdomsklubben på Neslandsvatn, når det går så mange penger til Prestestranda, svarer hun at det er fantastisk tilbud der ute, og flinke mennesker som står bak.

– Førsteprioritet er imidlertid et kommunalt tilbud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SIER JA: Øystein Rugtveit (H/V) sier ja til ungdomsklubb og bibliotek.

Vakler

Etter det Drangedalsposten kjenner til må Nadja Marie Andersson være mer enn optimistisk dersom vedtaket om å gjøre det gamle Coop-bygget i Prestestranda om til aktivitetshus skal gå gjennom, for flere av løftegiverne har fått iskalde økonomiske føtter.

Ifølge Øystein Rugtveit (H/V) vil det bli vanskelig å få til et ja. Sjøl er han klar på hvor han vil. Rugtveit var i sin tid med på å løfte fram ideen om en ungdomsklubb i de gamle butikklokalene.

-Jeg er helt enig i det Nadja sier, og vil stemme ja til bygget. De andre tilbudene er heller ikke gratis, så selve driftskostnadene blir ikke så forskjellig.

Rugtveit forteller at det er uenighet hos samarbeidskameratene på borgerlig side i denne saken. På den annen side regner han med at Arbeiderpartiet står samlet i denne saken. På tross av dette vil det trolig bli veldig små marginer i den ene eller andre retningen i denne saken når beslutningen skal fattes.