ELEVRÅDSGAVE: Fra venstre Odde Einar Berntsen leder av elevrådet. Linnea Kristensen Furnes, nestformann i elevrådet, Hans Lauvtangen, elevrådsformann, og Trine Austenå, leder av Drangedal Frivilligsentral.med gaven som sentralen fikk av elevene på Solberg skole.

Pengegave til frivilligsentralen

Representanter fra elevrådet på Solberg skole overrakte drøyt 12 000 kroner til en rørt og glad Trine Østenå, leder av Drangedal frivilligsentral. Pengene er halvparten av overskuddet etter arrangementet Åpen skole i fjor høst.

Det er elevrådsformann Hans Lauvtangen og nestleder Linnea Kristensen Furnes som står for overrekkelsen av sjekken på 12 202 kroner og femti øre.

Bak pengene ligger det mye frivillighet. Arrangementet Åpen skole er en kombinasjon av kafeer, utsalg og loddsalg, der hver klasse har sitt område. Heldigvis er drangedølingane ivrige til å støtte opp om gode saker, slik at elevenes innsats på ingen måte er forgjeves.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til de unge

Trine Austenå takker hver og en av elevrådsreprestantene for den flotte gaven. Det er andre gangen frivilligsentralen mottar penger fra elevrådet. Som forrige gang har Østenå en klar plan for bruken.

– De skal brukes på de unge etter skoletida. Til aktiviteter og mat. Dette er for elever fra femte til sjuende trinn. Dere kan jo komme, sier hun.

Hun forteller videre at forrige gang frivilligsentralen mottok en pengegave fra skoleelevene, ble den benyttet til et show med buktaleren Erik Mogeno. En veldig populær aktivitet.

Gode formål

Det er ikke bare frivilligsentralen som nyter godt av elevenes innsats. Den andre halvparten av overskuddet går nemlig til SOS Barnebyer.

På spørsmål om hvem som avgjør hvor pengene skal gå hen, svarer elevrådsleder og lærer Odd Einar Berntsen at det egentlig er de voksne som tar avgjørelsen.