REPARERT: Vannlekkasjen ved rundkjøringen inn til Sentrum er midlertidig reparert av GS Maskin.

Vannlekkasje midlertidig fikset

Siden 17. januar har mannskap fra Drangedal kommune jaktet på ødelagt vannledning. Onsdag kveld i forrige uke ble skaden funnet og midlertidig reparert.

–Vi er rimelig sikre på at vannledningen som ligger under rørene i Kåsmyrbekken ved rundkjøringen er sprukket der. Det vi har gjort er provisorisk. Løsningen var å legge en annen ledning rundt problemet, så er forhåpentlig lekkasjen tettet, forteller driftsleder Hans Olav Vøllestad.

I anledning at lekkasjen er stoppet, og nytt rør har midlertidig erstattet hovedledningen, minner Vøllestad om at alle som sogner til området på og rundt Kåsmyra koker vannet inntil det er friskmeldt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stor jobb

Jakten på det forsvunnede vannet har vært tidkrevende. Uten annen informasjon enn at vannet forsvinner ut et sted har kommunens ansatte tatt nettene til hjelp. Område for område ble steng og rolig satt de og forsøkte å høre etter lekkasjelyd.

– Vi sendte ut melding til folk, der vi henstilte til at de ikke benyttet seg av vann i løpet av natta. Dette for at vi lettere skulle kunne høre om det var en lekkasje, forklarer Vøllestad.

Slikt tar tid, men smått om senn kunne de sirkle inn problemområdet. Akkurat der Drangedalsveien møter rundkjøringen mot sentrum, var lekkasjen å finne.

Vann i bekken

– Det ligger betongrør i bekken der, og det var naturligvis ikke lett å registrere vannlekkasje når vi har en bekk som renner med vann hele året.

Hans Olav Vøllestad fikk gravd en grøft mellom to kummer. Der kunne omleggingen gå. Den nye og midlertidige ledningen ligger grunt, men med god isolasjon og varmekabel frykter ikke han for frosne rør.

– Det blir vel ingen større reparasjon nå?

– Nei, det ville bli for utfordrende. Med is og snø, og brøyting måtte vi sperre av veien, og hatt lysregulering. Vi venter heller til det blir varmere.