HINDER: Marie Louise Hedlund med hunden Casino, som forserer et av mange hindere på agilitybanen.

Internasjonalt agility-stevne

Sist helg arrangerte Go Agility og Bamble hundeklubb et internasjonalt agility-stevne i Go-hallen på Kåsa i Kroken. Nærmere 360 hunder og deres førere, fra både Norge, Sverige og Danmark, var samlet til dyst.

– Agility er hinderløp med hund, der fører styrer hunden gjennom ei løype med hinder. Ekvipasjen med kortest tid og minst feil, vinner. Ekvipasjene er inndelt i klasser med fem størrelser og tre nivå. De beste springer i klasse 3, forklarer medeier av hallen på Kåsa, Kine Eimhjellen, som også var én av to internasjonale dommere, sammen med kollega Niel Ellis fra England.

SPRETTEN: Hunden til Mailinn E. Bie, Melba, viser at den er spretten.

Fullt på et blunk

– Totalt ble det gjennomført 700 starter disse to dagene, og det var travelt både på og utenfor banen. Dette var maksimal størrelse på stevne vi kan arrangere, og hallen er blitt veldig populær som arena for disse konkurransene. Vi skal ha arrangere flere stevner utover vinteren og våren, og de stevnene som er åpnet for påmelding blir fulltegnet i løpet av ei ukes tid, forteller Kine, som driver hundehallen på tredje året. Arrangementet markerte 3-årsdagen og het da også Go Birthday Agility.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hele Europa

– Vi hadde 60 hunder til start på fredag, 150 på lørdag og 150 på søndag, forteller Kine.

– Til sommeren skal vi ha et stort stevne, og da forventer vi hunder fra hele Europa på besøk, sier Kine Eimhjellen til slutt.