GODE OPPLEVELSER: Drangedal kommune, ved ansvarlig leder for flyktningetjenesten Marianne Esborg Mikalsen, lover gode vinterferieopplevelser for barn og unge i kommunen.

Lager aktiviteter for barna i vinterferien

Neste uke er det vinterferie, og da skal Drangedal kommune prøve å holde mange barn i aktivitet.

Hele uken sørger kommunen for at barna skal ha spennende ting å gå til. Det er viktig å skape disse aktivitetene slik at alle barn har mulighet til å være med på noe gøy neste uke. Det er jo ikke alle foreldre som har råd til å ta med barna på vinterferie.

Det er mye spennende på programmet. Akedag, matine, skidag på Gautefall hvor både buss, heiskort og mat dekkes. Det er busstur til Down Town for de som vil spille bowling. Onsdag er det kinodag og Lan Party, men det er tur til fritidsparken i Skien torsdag, hvor man kan velge mellom skøyter eller badeland. I tillegg er det skileik for de som vil være med på det. Fredag avsluttes det hele med hallaktiviteter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vil bidra

Arrangøren er Drangedal kommune, og ansvarlig er leder for flyktningetjenesten Marianne Esborg Mikalsen.

– Det er fint å kunne være med å bidra. Unger skal ha muligheter til å være med på aktiviteter slik at de har noe å gjøre i vinterferien, mener Marianne Esborg Mikalsen.

Det er åpent for alle.

– Vi arrangerer dette som et lavterskel tilbud. Kommunen har et godt samarbeid med Frivillighetssentralen, og i tillegg har som vanlig Drangedal Sparebank sin faste tur til Gautefall. Foruten de gode samarbeidspartnerne våre får vi tilskuddsmidler fra barne og ungdomsdirektoratet, forteller Marianne Esborg Mikalsen.

Håper på mange

Normalt pleier det å være god oppslutning fra barn og unge på arrangementene til kommunen.

– Det er ikke alltid vi treffer med det vi prøver å få til. Men det er ikke alltid lett å vite hva ungdommer og barn er opptatt av. Normalt er det veldig god oppslutning, sier Marianne Esborg Mikalsen.

Kommunen håper mange barn møter opp.

– For vår del synes vi det er veldig viktig at alle får en mulighet til å være med på aktiviteter. Og at de har noen å oppleve ting sammen med, forklarer Marianne Esborg Mikalsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Å arrangere dette hvert år synes vi er veldig ålreit. En positiv ting både for barna og de ansatte, avslutter hun.