NY JOBB: Tor Peder Lohne har gått fra lokalpolitiske slagsmål til sentral jobb i i Norges Skogeierforbund, der rikspolitikere blir målskivene hans framover.

En skogens mann i Oslo

Tidligere ordfører Tor Peder Lohne har fått seg jobb. På mandag begynte han som seniorrådgiver og myndighetskontakt i Norges Skogeierforbund.

Senterpartiordføreren gjennom to perioder har på ingen måte lagt politikken bak seg. På mange måter er den viktigere enn noen gang. Men denne gangen består arbeidet i å få politisk gjennomslag for skogbruket.

Politiske gjennomslag

–Jobben min går ut på å bidra til å få politiske gjennomslag, vide det gode arbeidet til skogeierne, og hvor bærekraftig det er, forteller Tor Peder Lohne på telefon fra sin nye arbeidsplass i Tigerstaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han presiserer hvor viktig det er å påvirke politikere. Ifølge Lohne er skogbruket en viktig og framtidsrettet næring som må framsnakkes enda mer enn det som gjøres nå. Han forklarer at skogeierne Norge rundt røkter skogene sine på en svært god måte.

–Spesielt viktig siden mange legger begrensninger på en svært bærekraftig næring. Det er hevet over tvil at Norge driver et av verdens mest bærekraftige skogbruk, sier Lohne.

Bak seg har Norges Skogeierforbund rundt 30 000 medlemmer fordelt på følgende samvirkeforeninger AT Skog SA, Allskog SA, Glommen Mjøsen Skog og Viken Skog SA.

Tor Peder Lohnes politiske måltavler er i stor grad stortingspolitikere, mens samvirkeforeningene skal konsentrere seg om de regionale og lokale folkevalgte.

Bevisst

– Har det vært en bevisst tanke å sitte og vente på en ny jobb, etter at du i åtte år satt med ordførerklubba?

– Bevisst eller ikke, det har i alle fall vært fint med en pause. Men jeg ble kontaktet av Skogeierforbundet for en god stund siden med spørsmål om å ta en jobb. Dette har modnet og nå er jeg der, forteller Tor Peder.

Kontoret er i Oslo. Dette innebærer pendling for firebarnsfaren og skogeieren. En ordning han regner med vil fungere greit, siden en god del av arbeidet også kan gjøres fra hjemmekontoret. I tillegg blir det litt farting rundt om i landet.