BOIKOTT: Nadja Marie Dukefoss og Drangedal SV ber i en interpellasjon til torsdagens kommunestyremøte om at kommunen boikotter isreaelske varer.

Ber om Israel-boikott

Drangedal SV, ved Nadja Marie Dukefoss, vil i en interpellasjon i torsdagens kommunestyremøte be om støtte fra politikerne til at Drangedal kommune skal innføre boikott av israelske varer og vise solidaritet med det palestinske folk og støtte anerkjennelsen av Palestina som egen stat.

Interpellasjonen fra Drangedal SV lyder slik:

Interpellasjon, Israel-Palestina-konflikten

Artikkelen fortsetter under annonsen.

"Drangedal SV vil uttrykke bekymring for den pågående konflikten mellom Israel og Palestina. Vi ser med stor uro på de grusomhetene som har funnet sted, spesielt nå i Gaza, hvor uskyldige sivile, inkludert mange barn, har lidd under kollektiv avstraffelse i lang tid.

Drangedal SV støtter fullt ut Telemark SVs uttalelse som oppfordrer til boikott av israelske varer. Og vi mener kommunen bør gå foran i en slik boikott. Det er på tide å handle i solidaritet med menneskerettighetene og støtte fred og rettferdighet i regionen.

Vi oppfordrer Norge til å ta en aktiv rolle i å sikre våpenhvile og etterforskning av krigsforbrytelser i området. Vi ønsker at kommunen viser solidaritet med det palestinske folk og støtter anerkjennelsen av Palestina som en egen stat.

Det er viktig å understreke at støtten til Palestina som en egen stat og boikott av israelske varer ikke betyr at vi ikke fordømmer handlingene til Hamas, men bombingen av sivile i Gaza kan ikke rettferdiggjøres som selvforsvar.

La oss stå sammen i solidaritet med det palestinske folket og arbeide for en varig løsning på konflikten."