PRESTEPRAT: Sokneprest Kjetil Helland prater denne gang om fasteaksjonen.

– Vann gir håp og positive ringvirkninger

Førstkommende søndag kveld skal konfirmantene og noen andre frivillige gå med bøsser rundt i bygda. Pengene går til Kirkens Nødhjelps årlige fasteaksjon.

Fasteaksjonen gir Kirkens Nødhjelp handlingsrommet som trengs for å forandre liv på sikt, men også mulighet til å redde liv i akutte kriser og katastrofer. Takket være innsamlede midler fra fjorårets fasteaksjon, hadde Kirkens Nødhjelp mulighet til å gi akutt nødhjelp i form av mat og tepper i Gaza.

Fasteaksjonen bidrar til at Kirkens Nødhjelp også kan forandre liv på sikt. 700 barn under 5 år dør hver dag av sykdommer som diaré og dehydrering på grunn av mangel på rent vann. Derfor jobber Kirkens Nødhjelp med vann- og sanitærløsninger på steder som ikke har slik tilgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vann gir håp og positive ringvirkninger for enkeltmennesker og lokalsamfunn. Med en brønn på landsbygda i Malawi får jenter, som ellers ville gått store avstander for å hente vann til familien sin, mulighet til å gå på skole og få utdanning. Tilgang til rent vann fører til færre vannbårne sykdommer, og gir bedre helse. Smarte dryppsystemer gir bønder i Tanzania mulighet til å tredoble inntektene sine, og dermed stå bedre rustet mot klimaendringer.

Gjennom fasteaksjonen mobiliserer Kirkens Nødhjelp det norske folk til å engasjere seg der nøden er størst, enten det er i Ukraina, Syria, Gaza, Malawi, Tanzania eller andre kriser utenfor medienes søkelys.

Gjennom Fasteaksjonen er du med på å gi håp og forandring for mennesker som trenger det mest. Fasteaksjonen gir Kirkens Nødhjelp handlingsrommet som trengs for å redde og forandre liv.

Ta godt imot bøssebærerne fra Drangedal, Kroken og Tørdal søndag kveld! Det krever litt mot å tørre å ringe på dører. Og det er ikke sikkert de klarer å forklare hva pengene går til. Men pengene går altså til hele Kirkens Nødhjelps arbeid, og for hver 100-lapp går 91 kroner til arbeid ute i verden. Og kommer det ingen til nettopp din dør, går det likevel an å bruke Vipps til 2426.

For som Trygve Skaug sier det:

Husker du

at du puttet på

den pengen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

i den bøssa

og tenkte

jaja en dråpe i havet

så ble det plutselig

en brønn