IKKE AKTUELT: – Jeg føler ikke det er aktuelt for Drangedal å bli medlem i Norske kjernekraftkommuner, svarer ordfører Stina Anlaug Sætre på henvendelsen kommunen har fått om å bli medlem.

Neppe kjernekraft i Drangedal

Drangedal har, i likhet med resten av Norges kommuner og fylkeskommuner, fått henvendelse fra interimstyret i Norske kjernekraftkommuner om å bli medlem. – Det blir neppe aktuelt, svarer ordfører Stina Sætre.

«Norske kjernekraftkommuner» (NKK) har nedsatt et interimstyre der de nå har henvendt seg til alle landets kommuner og fylkeskommuner med en invitasjon om å bli medlem for 20 000 kroner i året. Også Drangedal har fått tilsendt brevet, der Porsgrunn kommune er en av seks kommuner som sitter i interimstyret.

Organisasjonen forteller at interimstyret ble nedsatt 6. november 2023, men at de har til hensikt å etablere seg formelt på årsmøtet den 31. mai i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Per 2024 er det ett selskap som vil bygge kjernekraft i Norge; Norsk Kjernekraft AS. Norsk Kjernekraft AS sier at de ønsker å danne allianser med kommuner og andre kommersielle aktører for å identifisere områder som er egnet for utbygging og utarbeide grunnlag for konsesjonssøknader. Norsk kjernekraft AS har uttalt mange ganger at de ikke vil søke om statlige subsidier, opplyser interimstyret blant annet i brevet til kommunene.

– Vil det bli en politisk behandling av saken i Drangedal, ordfører Stina Sætre?

– Jeg føler ikke at kjernekraft er et aktuelt tema for oss, men det er mulig jeg vil orientere formannskapet om henvendelsen, men ikke lage noen politisk sak av den, svarer ordfører Sætre