ÆRESMEDLEM: Jon Odd Grave (sittende) har fått besøk på sjukeheimen i Drangedal, og fikk overrakt æresmedlemskapet, blomster og diplom fra representanter fra IL Tørn. Fra venstre Kari Hegset, Per Eivind Løite, nestleder i IL Tørn, Jørgen T. Bø og Sølvi Lohne.

Øyvind og Jon Odd nye æresmedlemmer i IL Tørn

På årsmøtet i IL Tørn ble Jon Odd Grave og Øyvind Rosland utnevnt til æresmedlemmer i idrettslaget. Gjennom mange år har disse to gjort en uvurderlig innsats. Særlig i forbindelse med anleggelse av ny idrettsbane på Bø. Dette har i sin tur ført til at Tørn stiller med A-lag igjen, i 7. divisjon.

Øyvind Rosland fikk diplomet og rosende ord på årsmøtet i idrettslaget, mens John Odd Grave fikk besøk at styremedlemmer i Tørn med blomster og diplom overlevert ham på Drangedal sjukeheim, noen dager seinere. Sølvi Lohne leste begrunnelsene for at de to nå er utnevnt til æresmedlemmer.

ÆRESMEDLEM: Her har Øyvind Rosland fåttt diplom og blomster for sitt langvarige og betydningsfulle arbeid for IL Tørn. Fra venstre: Jørgen T. Bø, Øyvind Rosland, Sølvi Lohne og Sissel Bronken, leder i IL Tørn.

Leder av IL Tørn i 11 år

Om Øyvind Rosland heter det blant annet at han har vært leder av Idrettslaget i 11 år, på 70 - og 80 – tallet. Han og broren Inge Rosland planla og stifta «Knarren Rundt» i 1977. Disse to rydda og preparerte fine løyper helt alene. Et stort arbeid. Øyvind var også medlem av Idrettens kontaktutvalg i mange år. Her ble kommunale og statlige midler fordelt idrettsalgene mellom. Øyvind var også en aktiv deltaker både i ski, fotball og friidrett. Han har spilt 280 fotballkamper for Tørn, og var aktiv fra årene 1974 og fram til 1985. Tørns A-lag ble kretsmestere i 1979, der Kroken ble slått over to finalekamper med sifrene 5 – 4, for å nevne noe fra tiden som aktiv fotballspiller. Tørn har også vunnet Drangedalscupen i fotball en gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fast inventar på dugnad

Jon Odd Grave har vært medlem i IL Tørn i en mannsalder. Han var fast inventar på alt av dugnad i idrettslaget. Ikke minst under byggingen av idrettsbanen. Det store arbeidet Jon Odd nedla her var avgjørende for at banen kunne realiseres, og som mange også i dag har glede av. Ellers var Jon Odd med som arrangør i kretsrenn på ski, klubbrenn, terrengløp, friidrett, toppturer og fellesturer i regi av IL Tørn. Jon Odd var også på plass med øks og sag da løypene for Nissedalsløpet måtte ryddes. Tømmerdrifter til inntekt for idrettslaget var han med på, og oppsetting av barkbillefeller. Jon Odd var også en habil syklist. Han har syklet Trondheim Oslo 10 ganger og han har syklet rittet Odda – Bø, Vëtteren Rundt, og Mjøsrunda. Det var en beveget Jon Odd som mottok de velfortjente god-ordene og æres diplomet.