INGEN BOIKOTT: Ordførar Stina Anlaug Sætre svarte på interpellasjonen til Drangedal SV om boikott av israelske varer.

Vil ikkje boikotte israelske varer

Sjølv om ordførar Stina Anlaug Sætre støttar bekyrmringa for den pågåande konflikten mellom Israel og Palestina vil ho ikkje oppfordre Drangedal kommune til å boikotte israelske varer slik Drangedal SV oppfordra til i interpellasjonen sin.

Dette svarar ordførar Stina Anlaug Sætre (Sp) på interpellasjonen:

«Jeg støtter Drangedal SV sin bekymring for den pågående konflikten mellom Israel og Palestina. Det gjør vondt å følge med på alt det grusomme som skjer rundt i verden, og særlig nå i Gaza.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Drangedal SV mener at kommunen bør boikotte israelske varer. Dette temaet var oppe på Stortinget i starten av februar. Der var det et bredt flertall som sa nei til flere forslag om sanksjoner og boikott av Israel som følge av krigen i Gaza. Utenriksminister Espen Barth Eide sa at han tror ikke det er lurt med norske sanksjoner, og at han heller ikke tror det vil få avgjørende betydning for Israelske vurderinger.

Jeg som ordfører ønsker å forholde meg til min egen regjering og deres holdninger i denne saken. Derfor vil jeg ikke oppfordre kommunen til å boikotte israelske varer.»

Eit samrøystes kommunestyre tok interpellasjonen til orientering utan nokon form for debatt.