STOLT: Torjus Moseid (til venstre) var fornøyd med medaljefangsten i Norgeslekene.

Torjus kom hjem med flere medaljer

I helgen ble Norgeslekene for handicappede arrangert på Lillehammer. En ung drangedøl forsynte seg godt med medaljer i langrenn.

17 år gamle Torjus Moseid viste seg fram fra sin beste side under mesterskapet.

– Langrennet lørdag gikk på Birkebeiner Stadion samtidig som de beste racerne gikk tremila i NM. Det var stor stas, forteller mammaen til Torjus Grethe Jonskaas.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ble en fin medaljefangst for 17-åringen fra Drangedal.

– Torjus fikk med seg en sølvmedalje på tre kilometeren torsdag. På sprinten fredag ble det bronse, mens han tok sølv i stafett i klasse C lørdag. Dermed var han godt fornøyd, smiler mamma Grethe.

Det var stor stas for 17-åringen å få møte norske langrennskjendiser på Lillehammer.

– Torjus fikk møte Therese Johaug og Johannes Høstflot Klæbo, og ikke minst Øystein «Pølsa» Pettersen som han også ble intervjuet av og fikk premie av, fortelle Grethe Jonskaas.

STOLT: Det var stor stas for Torjus at han ble intervjuet av Øystein «Pølsa» Pettersen.

Flott debut

Torjus Moseid har gått mye på ski, men det har mest vært på hjemmebane i Drangedal.

– Han har gått mye på ski, ja hele livet. Men han har aldri vært med i Norgeslekene tidligere. Det var artig for ham, og moro å få testet hvor han står sammelignet med andre handicappede, forteller Grethe Jonskaas.

Torjus har trent mye på ski hjemme i Drangedal, og både han og familien har blitt godt tatt i mot.

– I alle år har han trent på ski. Først i Tørdal siden det ikke var så mye snø i Drangedal. Kjetil Bergan og Runar Tveit har vært veldig flinke til å hjelpe ham. Runar har lært ham å skøyte blant annet, sier Grethe Jonskaas.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De siste årene har han trent hjemme i Drangedal. Aud Inger Tørnes og Guro Thors har vært til stor hjelp. Han har blitt tatt godt i mot, men jeg skulle gjerne sett at de hadde hatt et enda bedre tilbud for slike som Torjus, legger hun til.

Veldig moro

Hele familien gleder seg over Torjus sine framganger.

– Det gir oss veldig mye. Skigåing har hele familien hatt felles glede av. Vi går mye på ski sammen, sier Grethe Jonskaas.

Under Norgeslekene kunne man se at Torjus var litt spent.

– Han var litt nervøs før start. Torjus er nok mer komfortabel når han er med i klubbrenn, forteller Grethe Jonskaas.

– Etter medaljefangsten i Norgeslekene var han godt fornøyd. «Jeg er veldig fornøyd med medaljer, og det var en god innsats», sa Torjus etter hjemkomsten, avslutter mamma Grethe.

KJEMPEFORNØYD: Tre medaljer synes Torjus var veldig bra.