Kreative elever med antimobbe-plakater

Prosjektet Kultur Mot Mobbing i skolene i Drangedal begynner å ta form. Over 100 tegninger fikk prosjektet inn nå før påske. De fem beste skal bli til plakater, og bære prosjektet fram til oktober.

– Tegningene skal brukes som plakater og være med på å promotere prosjektet Kultur Mot Mobbing. Den første plakaten skal ut og brukes i forbindelse med audition til teaterstykket vi skal sette opp, forteller Odd Einar Berntsen, lærer og prosjektansvarlig i Drangedal 10-årige skole.

Drangedalsposten presenterer de fem vinnerne, og sier seg enig med Berntsen at det er betydelig kreativitet ute og går blant elevene på skolene i Drangedal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvor vanskelig var det å bedømme de innsendt tegningene?

– Det var i utgangspunktet vanskelig, men noen skilte seg tydelig ut. Det er mange gode tanker i tegningene. Veldig mye bra, og morsomt å se på, sier Odd Einar Berntsen.

I mai er det audition til rollene i teateroppsettingen Elvins Teater, som vises i oktober. Da settes første plakat opp. I løpet av sommeren og høsten, fram mot forestillingene, kommer de øvrige plakatene opp.

Drangedalsposten følger opp prosjektet. Vi beklager samtidig at systemet som behandler beskjæring av bilder ikke yter tegningene full rettferdighet. Dette er bedre i papirutgaven og e-avisa.

Bildet på forsiden er tegnet av 3. kl. DTS Zubeyda

Kultur mot mobbing

Kultur Mot Mobbing skal vise fram hvor fin ei kulturbygd Drangedal er.

Hovedretten i Kultur Mot Mobbing er oppsetningen av barne- og familieteateret Elvins Teater i Tokestua. Elvins Teater ble for første gang satt opp på Kulturstua i Kroken av Drangedal musikk & teaters barnegruppe i 2017. Elvins Teater 2024 er en noe omskrevet versjon, der fokuset ligger enda mer på mobbing og urettferdighet, samtidig som vi får en morsom kollisjon av gamle folkeeventyrskikkelser og nåtidens sosiale medier-regime. Det hele er pakket inn i en eventyrfortelling som gjør at dette teateret anbefales for hele familien, forklarer Berntsen i sitt skriv.

Forut for forestillingen skal det holdes audition i mai, men ikke av den typen som skremmer. Thea Fjørtoft lover en hyggelig audition. Den retter seg mot drangedøler som er født mellom 1999 og 2014. Det er derfor ingen grunn til å møte opp med sommerfugler i magen. Her er alle velkommen. Prosjektet har en tidshorisont fram til oktober i år.

Basis for prosjektet ligger i skyggen av den store mobbesaken som pågikk i flere år, og ble avsluttet i mars 2023, der saksøker tapte i Agder lagmannsrett.