Dårlige tider for innbruddstyver: Av de relativt sett få som rammes av innbrudd, er det mange som "kun" får besøk i boder og garasjer. Foto: Gjensidige

Dårlige tider for innbruddstyver under pandemien

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall fra Gjensidige, som viser at antall boliginnbrudd er redusert med 40 prosent i år sammenlignet med samme periode i fjor.

- Våre saksbehandlere har merket at det har vært stille på innbruddsfronten, og tallene bekrefter det, sier tømrer og rådgiver Simon Andre Olsen i Gjensidige i en pressemelding. Tyvene har dårlige arbeidsforhold, med få tomme hus, og det er strenge grensekontroller. Dermed fortsetter trenden fra den første del av pandemien, der det også var lave tall.

- Og ikke nok med det, de som opplever innbrudd (170 hittil i år) får det mest i garasjer og boder, som er en mye mindre mental belastning enn å få kjeltringene inn bak boligens eller leilighetens fire vegger, sier Olsen.

Selv om tallene har gått kraftig ned, er det fortsatt viktig at man tar sine forholdsregler.

De vanlige rådene gjelder, vurder alarm, lukk vinduer og lås dører dersom du forlater hjemmet, og få det til å se ut som du er hjemme. Har du bod eller garasje, må de være låst.