Farmen kjendis er i gang i Kragerø

Innspillingen av Farmen kjendis er i gang på Lundereid gård. Jan Egil Pettersen Dalene og Steinar Henriksen styrer Bråtane Landhandleri.

Jan Egil Pettersen Dalene er inne i sin femte sesong som statist på Farmen, han er nå kjøpmann på Bråtane Landhandel. Steinar Henriksen har jobbet som fisker men er nå pensjonist. Han har vært statist i tre sesonger. De forrige gangene har han kun holdt på med fisk, men denne gangen har han ansvar for fisk og kjøtt.

Høydepunkt
For deltakerne er markedet høydepunktet i uka, Bråtane Landhandel ligger en liten rotur fra gården. Deltakerne tar turen til Bråtane Landhandel med eller uten penger.



Statister
Ettersom det er strenge smitteverntiltak ble det mye frem og tilbake om hvordan Farmen kjendis skulle produseres.
– Deltakerne har vært to uker i karantene før de kom inn på gården, dette for å unngå smitte mellom deltakerne. Samtidig må crewet holde avstand til deltakerne og bruke munnbind, forteller koordinator hos produksjonsselskapet Strix, Oda Ølstadløkken. På hvert marked er det bare 10 statister, det bruker vanligvis å være rundt 100 statister på markedene.



Rigging
I forbindelse med riggingen av markedet må crewet bruke munnbind, statistene får beskjed om at det står håndsprit og er vaskemuligheter tilgjengelig. Statistene skal ikke ha nærkontakt med deltakerne som kommer. Dette er fordi deltakerne på gården har vært i karantene og de kan ha nærkontakt med hverandre uten å tenke på smitte.



Statister
Når Farmen kjendis nå er i gang så er det ikke så mange statister med. Det blir brukt 10 statister på hvert marked. Det har vært med en del drangedøler som statister under årets innspilling.

Sendes i 2021
Drangedalsposten fikk være tilstede ved det tredje markedet på Bråtane Landhandel. Der fikk man se hvordan crewet rigger til landhandelen. Det er ikke så mange boder som det bruker å være, det var en bod med ost og en med grønnsaker. På lastebilen var det kommet bananer, noe som var veldig eksklusivt på den tiden. Farmen kjendis skal sendes på nyåret 2021, vi får da se hvem som holder ut lengst på Lundereid gård.

Deltakere
Deltakerne som nå er inne på Lundereid gård er: Espen Rustad Thoresen, Anniken Jørgensen, Sigy Farstad, John Arne Rise, Thomas Feldberg, Kine Olsen, Lasse Matberg, Eli Kari Gjengedal, Sølje Bergman, Terje Sporsem, Ida Fladen og Øde Nerdrum.

Vebjørn Stigen Helland

Artikkelen fortsetter under annonsen.