VANT: Karoline Bråthen Valnes vant sitt Drømmestipend for noen år tilbake, og be motivert til å fortsette jakten på drømmen.

Kulturinteresserte ungdommer kan få Drømmestipend

Hele 30 000 kroner kan en eller flere heldige ungdommer mellom 18 og 25 år i Drangedal få, dersom de søker Drømmestipendet og forteller om sine inderligste drømmer. Karoline Bråthen Valnes fikk sitt stipend for noen år siden.

SØK PÅ DRØMMESTIPENDET: Thomas Moen, kulturskolerektor, og kulturskolelærerne Anne Gravis Klykken (tv) og Solveig Realfsen Åmland anbefaler kulturinteresserte unge i Drangedal å søke på Drømmestipendet.

– Jeg søkte og fikk stipendet. Hva betydde det? jo, det motiverte meg til å fortsette drømmen min. Økonomisk hjalp det til å satse, slik at jeg kunne øve og likevel fortsette i jobben min, forteller Karoline, da Drangedalsposten spør henne om søknaden hun sendte og fikk innvilget.

Hun legger til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men når du skriver, ikke skriv et lite avsnitt. Ta deg tid. Finn ordene som beskriver drømmen din. I tillegg skal du sende inn opptak fra øvelser og opptredener. De som tegner skal sende inn prøver, forklarer Karoline.

I dag er hun med i Norske Talenter på TV-Norge, og er i ferd med å leve ut sin store drøm som sanger.

Ingen søknad til nå

Det er kulturskolerektor Thomas Moen som etterlyser unge mennesker som kan tenke seg å forfølge sin drøm enten det er innen sang og dans, visuell kunst eller musikk og tekst. Det er nesten ingen kulturgren som ikke er inkludert.

– Drømmestipendet gir årlig ut penger. 1,5 millioner kroner fordelt på 50 personer, eller 30 000 kroner til hver av dem som får innvilget sin søknad. Hittil har vi ikke fått oen søknad. Fristen går ut 15. november, forteller han.

Kulturskolerektor Thomas Moen legger til at vilkårene er endret noe i år. Alderen er hevet, noe som diskvalifiserer de fleste elevene på kulturskolen. Men det betyr ikke at drangedøler som er 18 år eller eldre, opp til 25, ikke kan søke.

Norsk Tipping

Drømmestipendet ble innført i 2004 og er et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Det deles ut i klassene dans, musikk, skapende skriving, visuell kunst, sirkus, teater og åpen klasse.

I motsetning til legater og andre tilskuddsordninger, som ofte er knyttet opp mot de klassiske kultursidene, er Drømmestipendet en mulighet for det mer folkelige innen kulturen. Drømmestipendet har en egen nettside, ser vilkår og framgangsmåter er beskrevet. (https://drommestipendet.no/)