KOMMER: Den kjente Europa-korrespondenten Roger Severin Bruland kommer til Tokestua torsdag kveld for å gi tilhørerne et glimt bak nyhetsreportasjene om både krig og pandemi i Europa. (Foto: Andreas D. Hajdu)

NRK-korrespondent til Tokestua

Torsdag kveld får Tokestua i Prestestranda storfint besøk når NRKs Europa-korrespondent, Roger Severin Bruland, kommer. Det blir sikkert et spennende foredrag med utgangspunkt i blant annet krig og pandemi.

De som så «Lindmo» på NRK fredag kveld fikk en liten forsmak på hva den nå avgåtte Europa-korrespondenten gjennom de fire siste årene, Roger Severin Bruland, kan komme til å servere av historier når han torsdag kveld tar turen til Drangedal. Igjen er det Folkeakademiet som tilbyr foredragsgjesten til Tokestua, og journalisten som vi har blitt kjent med de siste årene har garantert mye å fortelle om.

Store hendelser

– Med NRK-mikrofonen tett til brystet i uvær, flyalarmer og med flammende nynorsk, har vi fått innblikk i gode og særdeles utfordrende tilstander i Midt- og Øst-Europa. Roger Severin Bruland er fra Utvik i Stryn, og har de siste 15 åra arbeidet for NRK, skriver arrangøren i ei pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Seerne har sett den uredde stryningen på reiser til sykehus i Italia, da pandemien var i sin mest dramatiske begynnelse, til krigsherjede byer i Ukraina, eller på reportasjeturer til hendelser og steder rundt om i et Europa i endring.

Prisbelønnet

Bruland mottok Kulturdepartementets nynorskpris for journalister i 2022 for bruk av nynorsk i media, og er et forbilde for andre i å uttrykke seg på sin egen dialekt. Nå er han på foredragsturné, og torsdag kveld bør drangedølene kjenne sin besøkelsestid: for nå kan han oppleves «live» i Tokestua.