Limet i bygda

Når vi snakker om hva som holder et samfunn samlet, snakker vi ofte om limet i bygda. Hva dette limet er varierer alt etter hvem som snakker, og hvilket utgangspunkt som er valgt.

Drangedalsposten har den klare fordel å møte bygdesamfunnet på tvers av alle mulige aktiviteter, og ser derfor verden med helt andre øyne enn hva resten av samfunnet gjør. Dette medfører ikke at vi som arbeider i avisa har gudommelig vidsyn, men vi ser en del ting i et avklarende lys. Så hva er da limet i bygda?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frivilligheten er utvilsomt den store brobyggeren og den samlende faktoren. Enten vi snakker om ungdomsaktiviteter eller hyggekvelder for eldre, tilbudene ville neppe vært tilgjengelige uten frivilligheten.

Det er mange grupper og foreninger som kan samles under denne frivillighetsparaplyen, og som bør æres av de som mottar deres hjelp. Drangedalsposten tenker denne gangen i første rekke på frivilligsentralen. Denne lille hæren av Tordenskjolds soldater som står på for å kjøre ut mat til ubemidlede, la barn og unge leie sportsutstyr og ha ungdomskvelder og spillkvelder på stasjonen. For ikke å snakke om julelotterier og stikkeseanser som munner ut i gaver til nyfødte og andre. Nå kan sentralen føye Smiekra til alle sine store og små aktiviteter.

Drangedalsposten er ikke engstelig for at det blir for mye for Drangedal Frivilligsentral. Under Trine Østenå sin ledelse synes entusiasmen å vokse. I en slik grad at også yngre krefter stiller opp.

I en verden der mange mennesker ikke en gang vet hvem som bor i naboleiligheten, er det betryggende å vite at det finnes empati og nestekjærlighet i frivilligheten i Drangedal. Mennesker som samler trådene og sørger for at ingen utelates. Det er her alt snakket om limet i bygda kommer inn.

Avisa har ikke glemt at det har vært store bølger i sving i denne kommunen. Bølger som kunne ha senket skuta. Likevel stevner den videre. Ikke uberørt, men styrket og endret.

Gjennom å bruke Drangedal Frivilligsentral som eksempel kan hver og en av dere som vier større eller mindre deler av livene deres til å hjelpe andre, være stolte av bidragene dere gir.

Avisa retter en ektefølt takk til hver enkelt av dere. Stå på!