Hanna: Her får Hanna en egen fiskestang til odel og eie av Morten Gare, Coop Neslandsvatn, og Øyvind Skoglund, Kroken jeger og fiskeforening (KJFF)

Lokal handel sikrer butikk-tilbudet

Mange nærbutikker har det tøft på grunn av høye strømpriser og dyrere dagligvarer. Jeg håper at kundene er bevisste på å handle lokalt nå. Det er den beste måten du kan sikre butikk-tilbudet ditt.

Nærbutikker over hele landet oppfordrer bygdefolk til å handle mer lokalt. Lørdag 15.oktober blir det nasjonal aksjonsdag for lokal handel. Coop Marked Neslandsvatn er en av butikkene som deltar i kampanjen, som blir arrangert i samarbeid med det statlige Merkur-programmet for distriktsbutikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

"Handle lokalt- velg nærbutikken" er slagordet for kampanjen som fokuserer på hvor viktig butikken er både som møteplass, servicesenter og salgssted for dagligvarer. Målet er å redusere handelslekkasje og stimulere til mer lokal handel..

Mange dagligvarebutikker i Sør-Norge sliter med rekordhøye strømpriser. Flere kjøpmenn frykter at de må legge ned dersom butikkene ikke får en eller anna form for strømstøtte.

Nærbutikker over hele landet opplever også at kundene har fått dårligere økonomi og blir mer opptatt av prisene på dagligvarer. I noen tilfeller har det ført til at butikken på bygda taper terreng til lavprisbutikker i kommunesenter.

Når du handler lokalt er du med på å opprettholde både nærbutikken og et levende lokalsamfunn. Gjennom denne kampanjen ønsker vi å takke kundene for at de slutter opp om lokalbutikken. Samtidig vil vi utfordre de som handler lite lokalt til å tenke over hva butikken betyr for bygda og hvilke konsekvenser det vil ha dersom butikken blir lagt ned.

Merkur-programmet jobber for å utvikle dagligvarebutikker i distrikta slik at de kan gi et best mulig tilbud til kundene sine. Men det er like viktig at folk som bor på bygda bruker lokalbutikken sin i størst mulig grad. På den måten kan vi sikre utsatte butikker og skape et miljø rundt lokalbutikken. Dette er bygdeutvikling gjennom butikkutvikling . Uten butikk er det vanskelig å få til vekst og tilflytting i ei bygd.

Vi på Coop Marked Neslandsvatn har vært med på denne markeringen gjennom mange år. Det er utrolig viktig å minne "krokongane" om hvor viktig det er å bruke butikken mest mulig. Som lokal butikk er vi også med på å sponse lag og foreninger i Kroken, har sammen med KJFF delt ut gratis fiskeutstyr til 1.klassinger med Kroken Skole gjennom 28 år blant annet. Vi sponser også Kroken Idrettslag, Kroken Jeger&Fiskeforening, Kroken Musikkorps og andre foreninger i bygda med husholdningskurver osv..

For å bli ei levende og utviklende sted å bo så er barnehage, skole og butikk selve livsnerven i lokalsamfunnet/bygda vi bor i!!

Lørdag 15.10.2022 setter vi derfor i gang vaffel-pressa her hos oss og spanderer kaffe og vafler til våre kunder og medlemmer!!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi kjører også et tilbud på "lokale" brød fra Aasmundsen Bakeri denne dagen.. Kjøp 2 Aasmundsen brød og betal for 1!!! ( så langt beholdningen rekker )

For Coop Marked Neslandsvatn

Morten Gare

Butikksjef