I rute: Nybygget i Drangedal er i rute, noe disse karene er fornøyd med: fra venstre Jostein Eidet (butikksjef Coop Prix Drangedal), Pål Edwards (eiendomssjef i Coop Vestfold/Telemark), Roy Johannessen (representant for hovedentreprenøren Ganitt), Tyke Tveit (prosjekteringsansvarlig og rådgivende ingeniør), Tor Johansen (utviklingssjef i Coop Norge) og Kenneth Terkelsen (prosjektsjef) foran nybygget i Lauvåsen. Foto: Kjell Peder Haugene

I rute med ny dagligvare

Tirsdag bød byggherren på kranseskål etter at arbeidslaget som holder på å bygge ny dagligvarebutikk for Coop Extra i Lauvåsen, hadde fått taket tett. Nå ligger arbeidet i rute til åpning i månedsskiftet januar/februar neste år.

Det var ikke uten en viss glede at byggherren i Coop Norge Eiendom kunne framvise den 1200 kvadratmeter store dagligvarebutikken som nå reiser seg vis a vis ungdomsskolen i Prestestranda. Etter at noen utsettelser var over, og kontrakter skrevet, har arbeidet stort sett fulgt planen om å bli ferdig til overlevering den 10. januar 2022, forteller prosjektsjef Kenneth Terkelsen som opplyste at prosjektet er i rute. Butikken har opparbeidet nytt fortau rundt butikken, og asfalt vil komme på plass om et par uker.

Ønsket velkommen: Prosjektsjef Kenneth Terkelsen (t.v.) kunne ønske arbeiderne på Coop Extra-bygget velkommen til kranseskål tirsdag for å markere at bygget er kommet under tak. Foto: Kjell Peder Haugene

Vinneren på lavpris

Tirsdag kunne arbeidslagene innta en times matpause, hvor Brødrene Brubakken fra Kragerø sto utenfor og serverte nygrillet sideflesk, diverse pølser og lam, med potetsalat inntil.

– Dette er et vinnerkonsept, mente eiendomssjef Pål Edwards, fordi Coop Extra er det konseptet som vokser mest.

– Her er det både billig og et stort utvalg. Mens Coop Prix i Prestestranda har omkring 2000 forskjellige varer, vil Coop Extra ha 3500, fortsatte Edwards.

Gode pølser: Brubakkens pølser blir aldri feil, og her er det Benedikte og Olav Brubakken som serverer Isa Ibrahim (t.h.), Erik Aasmyr og Jan Åge Gjerdrum varm lunsj. Foto: Kjell Peder Haugene

Kan ferie 40-årsjubileum

– Vi gleder oss alle til å flytte hit, kunne butikksjef Jostein Eidet forsikre om. Med åpning av ny butikk neste år kan han samtidig se tilbake på 40 år som ansatt i Coop, og helt siden 1988 har han vært butikksjef.

– Det gjør det inspirerende å fortsette noen år til, sier Eidet, som understreker den sentrale plasseringen inntil fylkesveien som viktig. Samvirkelaget der vi er nå ble pusset opp og utbygd i 1984, og i 2007, da ble det gjort om fra Coop Marked til Coop Prix.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kommer dere til å ansette flere?

– Ja, vi er i den prosessen nå, fordi vi også skal ha lengre åpningstider, og utvider med en time i begge retninger, fra 7 til 22, forteller Eidet.

Den nye butikken: Etter 34 år som butikksjef på Coop Prix i Drangedal kan Jostein Eidet snart ønske velkommen til ny Extra-butikk i Lauvåsen. Foto: Kjell Peder Haugene

Butikk ved bolig og vei

Edwards tror også flytting er et bra grep for sentrum, fordi nå kommer vi nærmere der folk bor, både i Sjømannsbyen, Lauvåsen og Mjelkåsen. Nede i gamle butikken hadde vi ikke plass til å utvide, og parkeringsmulighetene var heller ikke optimale. Her får vi 40 parkeringsplass og vi skal også ha fire hurtigladere, sier eiendomssjefen i Coop Vestfold og Telemark, Pål Edwards til slutt.