Offisiell åpning av Orrkjerrkastet bobilcamp

I dag klippet ordfører Tor Peder Lohne snora og åpnet familien Juels Orrkjerrkastet bobilpark. Et veldig flott anlegg som vi gjerne kommer tilbake til, sa ekteparet Torild og Bjørn Larsen fra Risør som var de aller første gjestene.

-Jeg har tro på turisme og er veldig glad for at dette anlegget nå er tilgjengelig for bobilturistene som passerer Drangedal, sa ordfører Lohne. Her kan turistene stoppe i naturskjønne omgivelser. I tillegg får de med seg en dose kultur og litt lokalhistorie, la Lohne til før han klipper over snora. Ikke langt unna ligger

- Et ettertraktet tilbud sa, Siv Rønningen fra Teletur.

Bobilparken med sine 22 plasser ligger lett synlig fra FV 109 mellom Drangedal og Lunde.
- Her er det fisk i elva og fantastiske turmuligheter, sier Fredrik Juel, sønn av Iver Juel og far til Nora som var den som lanserte ideen. Nora går på videregående i Bø og forteller at hun ser frem til å være med å drive bobilparken på hobbybasis.

Iver Juel forteller at elva, som fungerer som en naturlig spa, tidligere ble brukt til fløting av tømmer. Fløtingen fra Gongevann via fire dammer på vei ned til Toke og videre til Kragerø, holdt frem helt til 1970. Da overtok biltransport av tømmer.

Bobilparken ligger i et område med dårlig mbildekning, men det jobbes med en løsning, sier Fredrik Juel. Det samme gjelder elektrisk strøm inn til området.

Ikke lang fra bobilparken har familien Juel også hytter til utleie.

Det er Svein Kjelldal fra Lunde som har stått for entreprenørarbeidet med å anlegge veier og oppstillingsplassene for bobiler.

Les også: Bobil og campingplass ved Nakksjø