5G: – Vi har planer om å etablere mange nye 5G-basestasjoner i Drangedal, sier dekningsdirektør i Telenor Norge, Bjørn Amundsen. Foto: Telenor

5G-nettet er startet opp i Drangedal

– Tidlig i desember etablerte vi de aller første 5G-basestasjone i Drangedal, så dette er en hyggelig julegave fra oss i Telenor. I løpet av 2022 vil det aller meste av Drangedal ha 5G-dekning, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Telenor Norge skriver i en pressemelding at startskuddet for Telenors 5G-utbygging i Drangedal startet med de nye mobilmastene på Nakksjø og Øygardsgrenda. Nå kan man få 5G-dekning i flere sentrale områder. Etter hvert som utbyggingen trappes opp, vil stadig flere kunne benytte seg av neste generasjons mobilnett. Hele 5G-nettet er ferdig utbygget innen sommeren 2024.

Tidligere i desember fortalte Drangedalsposten at Telia bygger ut sitt 5G-nett i Drangedal og Kragerø første halvår 2022. Når er altså også Telenor i gang i Drangedal.

– De første 5G-basestasjonene som nå er aktivert står ved Nakksjø og Øygårdsgrenda. I Nakksjø vil du få 5G-dekning omtrent fra Trentmyr-fjellet i nord og ned mot Storkås i tillegg til området fra Øygården og videre mot Høynesmyr. Du vil også oppleve 5G-dekning fra Myrvang, forbi Lund og ned mot Mølltroa. Dersom du befinner deg i disse områdene og har en 5G-mobil, vil du kunne nyte ekstreme hastigheter, skriver Amundsen.

5G i hele Drangedal

Dekningsdirektøren påpeker at nå ved starten vil det være begrenset dekning, men lover at dette vil endre seg raskt.

– Vi har planer om å etablere mange nye 5G-basestasjoner i Drangedal. Landet rundt bygger vi 5G i et høyt tempo, og bare på ett år moderniserer vi mellom 2000-2500 basestasjoner. Nå som startskuddet har gått i Drangedal, så kan innbyggerne forvente mer 5G-dekning i tiden som kommer.

På landsbasis bygger Telenor omkring 50 5G-stasjoner i uka, og tempoet akselerer. Ifølge Telenors dekningsdirektør, etterspør kundene 5G.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hver måned kommer 40 000 nye 5G-mobiltelefoner i Telenors mobilnett. Nå er det flere enn 650 000 5G-terminaler, inkludert rutere og mobiltelefoner i mobilnettet, og vi forventer at tallet vil fortsette å øke, opplyser Amundsen.

Hele nettet modernisert innen sommeren 2024

– Vi tar sikte på å ha 50 prosent befolkningsdekning sommeren 2022, og hele nettet vår skal være modernisert med 5G i løpet av første halvår 2024. Dette er halvparten av tiden det tok oss å bygge 4G-nettet, skriver dekningsdirektør Bjørn Amundsen

Land og strand rundt skal 8350 basestasjoner oppgraderes til det nye mobilnettet.

– Det er et gigantisk prosjekt å bygge 5G i hele Telenors nett, og vi ferdigstiller dette første halvår 2024. Da vil antall basestasjoner ha økt til omkring 9000. Vi er kompromissløse på at vi skal tilby norske mobilkunder det beste 5G-nettet, skriver Amundsen.