Venta: Bilene stod og venta på strøbilen, retning Drangedal på Lundeheia. Sjåføren som tok bildet hadde stanset bilen da bildet ble tatt.

Det er ekstremt glatt i Drangedal nå - la bilen stå om du kan

Vi har fått meldinger om at det er speilblankt flere steder i Drangedal nå og er rådet til å drøye å kjøre til forholda er bedre. Det er regnet som gjør det. Strøbilen er på vei i retning Drangedal over Lundeheia nå. Saken oppdateres.

På Lundeheia retning Drangedal stod bilene og venta på strøbil, forteller Drangedalspostens reporter som forsøker å komme seg hjem til Bø.

– Det var mildt sagt såpeglatt! Sier Else Børte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå kjørte akkurat strøbilen forbi meg ved Kjeldal og oppover, opplyser hun kl 17.55.

Fornøyd: Else Børte, fornøyd sjåfør kom seg til slutt over heia. Det tok 45 minutter. Kjørte i 2. og 3. gir hele veien. Det var speilblank is, med bittelitt igjen av all den grusen de hadde strødd i dag tidlig.

Kl 17.09 meldte en privatperson på Twitter at han stod fast og ventet på veihjelp ca. 3 km nord for Drangedal langs Tørdalsveien.

Ca kl 17 fikk Drangedalsposten melding om bil som stod og lagde kø retning Coop nordover.

Drangedalsposten har fått melding om at det i området ved Straumekrysset var speilglatt i flere hundre meter og at flere biler stod.

Skolebussen skal ha måttet stoppe ved Holte på grunn av glatta.

Vegvesenet melder at det på Fv 38 i området mellom Vefall, Ytre Vefall og Dalen er det glatt veg på grunn av været. De har beregnet at det skal bedres ved 1730-tida. I trafikkmeldingen opplyses det at sluttiden er usikker og kan endres.

Politiets operasjonsentral har fått melding fra veitrafikksentralen om at de har til en hver tid 30 anrop i dag.

Yr melder at det er lokalt fare for is, på grunn av underkjølt regn eller regn som fryser på bakken. Regnet vil fryse til is på bakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Der oppfordres det til å være ekstra oppmerksomme for isen kan være vanskelig å se. Vurder bruk av brodder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Sjekk veimeldinger (175.no).