45 barn og unge har trosset ruskeværet og deltatt på dribleskole i regi av Fun på ­Sparebanken Arena. Trener Oddvar Kilane fikk ros av de minste for sitt «Oddvarspell».

Dribleskole med «oddvarspell»

Regn og kjølig høstvær er ingen hindring.I høstferien har 45 barn og unge deltatt på dribleskole .

 

Thomas Evanger fra Fun fotballutvikling Norge, opplyser at Fun er en veldedig organisasjon. Vi skal ikke tjene penger og arbeider utelukkende via samarbeidsordninger og frivillighet.
Denne uka representerer han Fun på dribleskole i Drange­dal. 45 barn og unge har trosset regn og ruskevær og meldt seg på.
–Været er aldri en hindring, sier Thomas fra Fun.



Trenerutvikling
Funs andre visjoner er å gi trenere bredere kunnskap om individuell oppfølging av barn og hjelpe klubber med gode rammer og verktøy.

Alle skal få muligheten
–Vår hovedvisjon er å gjøre spillerutvikling tilgjengelig for alle barn i Norge, uavhengig av økonomi eller andre begrensende faktorer, forteller Thomas.
–Vi finansierer våre tjenester via samarbeidsordninger og frivillighet, komplimentert av sponsing og tilskudd. Dette gjør at barn fra hjem med lav inntekt kan delta gratis (og alle andre til en lav pris).
Barn fra hjem som har mottatt støtte fra NAV i løpet av de siste 3 måneder deltar gratis mens resten kun betaler de reelle kostnadene ved egen deltakelse (Baneleie og trenere).

Tjenester
På Funs hjemmesider går det frem at Fun denne våren etablerer tre online tjenester som sammen vil utgjøre en plattform for våre praksistilbud og tjenester:

- Online fotballakademi
- Online trenerakademi
- Online klubbforum
Fun tilbyr praktisk øving på to måter

- Fotballskoler
- Øvingsgrupper

–Vi jobber også med en kombinasjon av videoklipp av praksis. Deltakerne på Online fotballakademi og Online trenerakademi får tilbud om å dele via nettsky eller Skype som en del av opplæringen.



Online trenerakademi Online trenerakademi er en digital læringsplattform med formål å lære trenere det grunnleggende om spillerutvikling for barn.



Oddvarspell
Barna på den yngste gruppa fikk instruksjoner av Oddvar Kilane.
På spørsmålet om hva de trente på svarte de ; Oddvarspell.
Ok, kan noen forklare hva Oddvarspell går ut på?
Det er to lag. Du skal ta med deg ballen, og føre den over denne linja. Det er ikke lov å skyte og du må drible litt. Når alle på det ene laget har klart det har de vunnet.

45 barn og unge har trosset ruskeværet og deltatt på dribleskole i regi av Fun på ­Sparebanken Arena. Trener Oddvar Kilane fikk ros av de minste for sitt «Oddvarspell».
Når vesten er ugrei å få på, kan det være greit å få litt hjelp av trener Oddvar Kilane ALLE FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUD
Oddvar Kilane deltok som hjelpetrener. Her lærer han bort oddvarspell til de yngste.
Thomas Evanger fra Fun og hjelpetrener Mathias Esborg t.h.